Conan Exiles slaví jeden rok a přidává sochy Arnolda Schwarzeneggera
zdroj: Profimedia

Conan Exiles slaví jeden rok a přidává sochy Arnolda Schwarzeneggera

9. 5. 2019 16:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Už od představení Conan Exiles jsem brblal, že tohle není herní verze Conana, po které bych toužil. Nicméně, Funcomu se naskočení na vlnu survivalů bez diskusí vyplatilo. Už v červenci minulého roku se hra stala největším titulem Funcomu s prodejem 1,4 milionu kopií a dá se čekat, že toto číslo nadále roste. Rok od vydání plné verze tedy Funcom oslavuje hned několika způsoby.

V první řadě je to velký update zdarma, na který tento týden naváže DLC The Riddle of Steel. To nese, jak znalci vědí, odkaz na film Barbar Conan, v němž je tajemství kutí oceli jedním z hybných motivů, proč je (filmový) Conan Conanem. Zároveň je hra na Steamu o prodlouženém víkendu od 8. do 12. května zdarma k vyzkoušení. Myslím, že pokud jste někdy s myšlenkou si tenhle titul zahrát koketovali, tři až čtyři dny vám budou bohatě stačit na to, abyste si udělali dobrý obrázek.

Pak je tu samozřejmě trailer, který oslavuje roční výročí a ukazuje, jak hra pokročila. A i když se o ní vyjadřuji spíš kriticky, musím uznat, že se herní svět velice rozrůstá a původní 1.0 verze (natož early access), se prostě nedá se současným stavem porovnat.

zdroj: Archiv

Na DLC, které ovšem není zdarma vyjde vás na cca 7 dolarů, je sympatické pomrknutí na zmíněný film. Pro Conan Exiles jde o zajímavou odbočku, protože se hra i Funcom vždy hlásili k odkazu Howardovy literární tvorby a ne filmů. Ale když je to výročí najdete v DLC několik soch, sošek a přileb, které se na snímek odvolávají.

Najdete zde tedy 18 soch Arnolda Schwarzeneggera jako Conana, 6 soch Valerie, 6 Subotaie, Conanův Lví trůn z prologu, přilby Conana, Thulsy či Rexora, válečné malování (asi z přepadu orgií) a další milé cetky. Škoda, že nedošlo ani na ikonický Atlantský meč. Plus samozřejmě z více užitných věcí najdete ve free updatu dva nové dungeony, nový feat Witch Doctor, který umožní oživovat mrtvé a přepracování několika lokací. Hlavně ale nezapomeňte na to, co je v životě nejlepší…

Nejnovější články