Cranks & Goggles nabídne automobilové závodění z doby, kdy na tratích zářila Eliška Junková
zdroj: tisková zpráva

Cranks & Goggles nabídne automobilové závodění z doby, kdy na tratích zářila Eliška Junková

19. 7. 2016 12:24 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Doba, kdy byl automobilový sport považován za kratochvíli bláznivých gentlemanů a dam, sice dávno pominula, zavzpomínat si na podobnou romantiku ale můžeme v Cranks & Goggles. Jde totž o závodní hru, která zájemcům umožní zažít automobilové závody na přelomu 20. a 30. let minulého století. 

Video ze hry představuje na fyzice a především na hmotnosti vozů postavenou hratelnost, což jsou jediné dva odskoky od arkádové hratelnosti, které budou hrát větší roli hlavně v multiplayeru. Hra více hráčů ale součástí aktuální early access verze ještě není a tvůrci na Steamu uvádí, že právě multiplayer hodlají specifikovat až později.

Aktuální alfa verze toho ale stejně nabízí dost - kompletní kariéru (10 mistrovských klání, 16 samostatných závodů), obligátní rychlý závod, 26 upravitelných (výkon, točivý moment apod.) vozidel s odlišnými vlastnostmi a 16 tratí s různými povrchy (sníh, poušť, autodrom).

zdroj: Archiv

Tvůrci z Play Native Entertainment na Cranks & Goggles pracovali 10 měsíců než se rozhodli vydat alfa verzi v early access na Steamu, aby nabrali relevantní připomínky od hráčů. Dlouho se ale ohřát v early access sekci nechtějí. Už na konci srpna by po zapracování připomínek chtěli vydat verzi 1.0 jako hotovou hru, přestože půjde ještě pořád o betu. Ale to si, předpokládám, ještě dobře rozmyslí. A záležet bude samozřejmě i na zájmu hráčů o early access.

Cranks & Goggles je zajímavá zejména zvolenou tematikou, co si budeme povídat. A ze všeho nejdůležitější pro potenciální úspěch hry bude právě zpracování multiplayeru, který je u podobných her (Mashed, Micro Machines apod.) základem jakéhokoli zážitku. Jezdit proti AI člověka rychle omrzí, protože brzy odhalí algoritmy jejího chování, zatímco závodění proti jiným hráčům je vždy příjemně nevyzpytatelné. Na to konto možná měli tvůrci zvolit opačnou strategii - nabídnout v early access verzi zárodky multiplayeru s tím, že singleplayer přidají později. Ale snad vědí, co dělají.

Cranks & Goggles je v early access na Steamu dostupná pro Windows a Mac.

Nejnovější články