Crytek v nové hře Robinson prozkoumává dinosauří planetu a virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Crytek v nové hře Robinson prozkoumává dinosauří planetu a virtuální realitu

23. 6. 2015 11:13 | Novinky | autor: Adam Homola |

První pro mainstream určený headset pro virtuální realitu přijde už letos s tím, že se hlavní vlna v čele s Oculem dostaví příští rok. Je tak nejvyšší čas na samotné hry a ty se skutečně začínají objevovat. Možná trochu překvapivě je jedním ze studií, která pracují na hrách pro virtuální realitu i Crytek, který na E3 oznámil svůj nový projekt Robinson: The Journey.

V Robinson: The Journey se vžijete do role malého chlapce, který ztroskotal na tajemné planetě. Co všechno na ní najdeme si zatím vývojáři nechávají pro sebe, ale jedno je jasné - budou tam dinosauři. Tvůrci slibují velkou svobodu v prozkoumávání celého okolí, které není statické, ale můžete s ním do jisté míry interagovat.

"Už od založení Cryteku jsme se hnali za co nejrealističtějšími a uvěřitelnými světy, jaké jsme jen byli schopní vytvořit. Dnešní technologie pro virtuální realitu nám to společně s možnostmi Cryengine a našimi zkušenostmi v budování vtahujících herních zážitků umožňují. Vývoj Robinson: The Journey mění způsob jakým uvažujeme o hrách a už se nemůžeme dočkat, až budou moct do tohoto světa vkročit samotní hráči," napsal v tiskové zprávě David Bowman, šéf produkce Cryteku.

zdroj: Archiv

Robinson: The Journey zatím nemá oznámené platformy ani datum vydání, ale nějakého dema bychom se snad mohli dočkat ještě letos. Právě letos se na pultech obchodů objeví Vive, virtuální realita od Valve a HTC. Robinson běží, nepřekvapivě, na poslední verzi Cryenginu. Oficiální stránky hry najdete pod tímto odkazem, ale moc na nich ještě není.

Nejnovější články