Cuphead ještě nevyšel na PS4, ale už se testuje na neobvyklé platformě – ve vozidlech Tesla
zdroj: tisková zpráva

Cuphead ještě nevyšel na PS4, ale už se testuje na neobvyklé platformě – ve vozidlech Tesla

3. 6. 2019 15:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Píše se rok 2030. Válku Epicu se Steamem už nikdo nepamatuje, neboť tradiční kamenné a digitální obchody zanikly. Úspěch Stadie od Googlu změnil způsob hraní navždy. Lidé už nehrají na počítačích a konzolích. V kurzu jsou jen dvě platformy – mobily a auta. Zařízení, na kterých by před několika desítkami let bylo hraní zcela nemyslitelné.“ Tak zní záznam z deníku, který jsem si právě vymyslel. Ale jak jinak než absurdně uvést článek o „nové“ absurdní platformě?

Majitelé vozidel značky Tesla, konkrétně Modelu S, Modelu X a Modelu 3, se skutečně mohou těšit na léto (tedy z dalšího důvodu než jen kvůli teplu a dovoleným). Na velké dotykové obrazovky jejich elektromobilů totiž vyjde oceňovaná hra Cuphead, a ne, nejde o žádný hloupý vtípek Elona Muska.

V současné době si v autě této značky můžete zahrát klasické hry od Atari jako Asteroid, Centipede, Missile Command, 2048 a Breakout. Ale už za pár měsíců bude v nabídce i moderní Cuphead, tedy velice náročná plošinovka v úchvatném grafickém stylu na motivy Disneyho pohádek ze 30. let minulého století.

zdroj: Vlastní

V Tesle si ale nezahrajete úplně celou hru z důvodu omezené kapacity paměti. Bude vám muset stačit jen první svět Inkwell Isle One. Zatímco hry od Atari můžete ovládat skrz dotykovou obrazovku infotainmentu nebo pomocí volantu, v případě Cupheadu je něco takového nemyslitelné, proto bude potřeba zapojit gamepad.

Co je ale na celé zprávě nejdůležitější, je fakt, že operační systém Tesly podporuje engine Unity, takže se v budoucnu určitě dočkáme spousty dalších her, které si zahrajete při čekání v autě. Za jízdy se vám hry naštěstí nespustí. Každopádně práce taxikářů bude rázem mnohem zábavnějším povoláním.

Nejnovější články