Cyberpunk 2077 se konečně ukázal. Byl to vrchol konference Microsoftu
zdroj: tisková zpráva

Cyberpunk 2077 se konečně ukázal. Byl to vrchol konference Microsoftu

11. 6. 2018 1:32 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Tiskovou konferenci Xboxu se Microsoft rozhodl ukončit exkluzivní ukázkou Cyberpunku 2077. Ta nám sice nenaznačila nic o hratelnosti, natož aby přiblížila, kdy se ho dočkáme. Zato efektně představila jeho svět, jenž je možná trochu barevnější a méně dystopický, než jsme čekali, ale rozhodně je pořádně rozmanitý.

Škarohlídi by možná řekli, že jim trailer připomíná Watch Dogs ve vzdálenější budoucnosti, nás v redakci ale nadchnout zvládl. V CD Projekt Red se chopili výzvy vdechnout život světu diametrálně odlišnému od fantasy Zaklínače a minimálně z následujících záběrů se jim to povedlo na jedničku.

Špinavou, punkovou verzi budoucnosti, kde si boháči užívají svého reálného nezměrného bohatství a chudí lidé utíkají do světa drog a virtuální reality, tu sice nemáme poprvé, málokdy nás ale vývojáři nechají ji ovlivňovat.

Ve videu je kromě barvitých záběrů skryto i několik "tajných" zpráv od vývojářů - svou postavu si můžete vytvořit, nemusíte tedy hrát za tajemného vypravěče z traileru, hra má být skutečně obří, nebude obsahovat žádné mikrotransakce a bude kompletně bez DRM ochrany. Počítá se s DLC anebo datadisky na způsob třetího Zaklínače.

zdroj: Archiv

Cyberpunk 2077 byl poprvé oznámený už v roce 2012, ale na pořádné záběry ze hry jsme si museli počkat skoro šest let. Stále není ani naznačené jakékoliv datum vydání, proto se ho určitě nedočkáme letos, a dost možná ani příští rok. Finanční plány CD Projektu naznačují vydání sci-fi RPG v roce 2020, další z tajných vzkazů ve videu říká, že "až to bude, tak to bude". Žádný spěch.

Stále platí dříve známé informace, že jde o vůbec největší projekt CD Projektu Red, který by poprvé v historii studia měl obsahovat i multiplayer. A to navzdory tomu, že trailer napovídá zaměření na váš osobní příběh, který v živoucím městě Night City můžete prožít. Spolu s videem vývojáři spustili i zbrusu nový oficiální web.

Nejnovější články