Cyberpunk 2077 se nebojí řešit politiku. Pomůže vám s ní čeština
zdroj: tisková zpráva

Cyberpunk 2077 se nebojí řešit politiku. Pomůže vám s ní čeština

30. 7. 2018 13:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V nejbližší době asi nemá smysl očekávat nějaké velké novinky jako třeba záběry z hraní Cyberpunk 2077. Zato malé útržky informací vyplouvají na povrch jednou za 1 až 2 týdny. Tvůrce totiž neustále někdo zpovídá. Někdy jde o opakování už stokrát vyřčeného, jindy o nový drobný detail, který napomáhá vykreslení dosud zamlžených dílků skládačky.

Tentokrát si před mikrofon časopisu Official Xbox Magazine sedl designér questů Patrick Mills, který měl stejnou roli při vývoji třetího Zaklínače. Z rozhovoru vyplynuly dvě zajímavé informace o politice a rozhodnutí udělat Cyberpunk 2077 z pohledu vlastních očí. Na otázku, zda se ve hře nějak řeší politika a komentuje stav společnosti, odpověděl Mills následovně:

„Cyberpunk 2077 je hra o mocných, kteří jsou nahoře, a o bezmocných, kteří jsou dole. Moc pramení z peněz, hierarchie, technologie a násilí. Původní předloha Cyberpunk 2020, stejně jako původní příběhy o Zaklínači, byla komplexní kritikou autorova světa, čehož se v našich hrách neštítíme. Naopak je to jedna z věcí, kterou se od ostatních odlišujeme. Cyberpunk je neodmyslitelně politický žánr, a tedy i neodmyslitelně politická značka.“

zdroj: Archiv

V jiné části rozhovoru se zase vyjadřuje k first person pohledu: „Pohled z první osoby nám přináší mnohé, zčásti možnost lépe se vcítit do hratelné postavy. Ale zároveň bych chtěl říct toto: zahrajte si hru z pohledu třetí osoby, zahrajte si Zaklínače 3 a podívejte se nahoru. Prostě přímo nahoru. Zjistíte, že imerze nefunguje. Necítíte, že byste se koukali nahoru. Cítíte, jak kolem sebe pohybujete kamerou.“

CD Projekt Red se pak zase trochu rozpovídal o vylepšování vaší postavy. Atributy jako sílu, reflexy a inteligenci si budete zvyšovat pomocí levelování a instalací nových částí těla. Skilly vylepšíte přirozenou cestou po úspěšném vykonání akce (hackování, craftingu atd.) a perky zase odemknete pomocí nasbíraných zkušeností nebo za nastřádané peníze.

Poslední informace, která stojí za zmínku, je seznam lokalizací, mezi kterými nechybí naše mateřština. Více se o Cyberpunk 2077 dočtete v našem obsáhlém článku. Na datum vydání si ještě musíme počkat.

Nejnovější články