Další sezóny The Walking Dead a The Wolf Among Us vydá Telltale v roce 2018, nový Batman přijde už letos
zdroj: tisková zpráva

Další sezóny The Walking Dead a The Wolf Among Us vydá Telltale v roce 2018, nový Batman přijde už letos

20. 7. 2017 13:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Telltale Games jedou jako rozjetý vlak a nenapadá mě, jaká událost by mohla zastavit příval spousty nových adventur v typicky stylizované grafice. K oznámení hned tří pokračování zavedených sérií došlo v rámci letního video updatu s tvůrci jednotlivých her a s představiteli hlavních postav.

Jako první se dostala ke slovu druhá sezóna Batmana, která jako jediná ze tří oznámených titulů odstartuje ještě letos. Název nové, opět pětidílné, série zní Batman: The Enemy Within a její nový příběh rozjede první epizoda The Enigma již 8. srpna.

Přestože hru od vydání dělí necelé tři týdny, moc dalšího jsme se nedozvěděli. Na scénu se vrací Riddler (Hádankář), aby opět znepříjemňoval život Batmana a Bruce Wayna. Ale to je možná ten nejmenší problém, protože o slávu se zajímá i Joker, a do města přijíždí nemilosrdný federální agent. Batman: Enemy Within je samostatně stojící hra, která nevyžaduje znalost minulé série. Na druhou stranu, rozhodnutí z první série mohou ovlivnit události v té druhé.

zdroj: Archiv

Dále přišla řada na sérii The Walking Dead, která vlastně odstartovala mánii Telltale adventur. První série sklidila v roce 2012 obrovský úspěch, na který navázaly další dvě plnohodnotné série a trojdílná odbočka s Michonne. V příštím roce se dočkáme závěrečné série, která by měla uzavřít příběh Clementine, který se táhne už od prvního dílu. Clementine si prošla důležitými fázemi vývoje, kdy se z původně křehké dívky stala silnou soběstačnou ženou, která bude v centru dění posledních událostí někdy v průběhu příštího roku.

Posledním a dost možná nejdůležitějším oznámením je příslib druhé série The Wolf Among Us. Adventura založená na velice úspěšné komiksové sérii Fables od Billa Willinghama nabídla pohled na smyšlený svět, ve kterém známé pohádkové bytosti žijí své neobyčejné životy v naprosto obyčejné společnosti. Tlak ze strany fanoušků nemohli tvůrci z Telltale přehlížet věčně, takže konečně začali pracovat na druhé sezóně. V té se jistojistě objeví hlavní postava Bigby Wolf spolu se Sněhurkou a… to je vlastně vše, co o budoucnosti této značky víme. Vyhlížet můžete epizody ve druhé polovině roku 2018.

zdroj: Archiv

Všechny nově oznámené hry se dočkají vydání na PC, PlayStation 4, Xbox One, Mac a později i na zařízeních s Androidem a iOS. Telltale Games letním updatem určitě potěšili nejednoho fanouška temného rytíře, zombíků a drsných pohádkových postav, a pokud vás to zajímá, ve videu výše můžete kouknout na představení všech tří sérií i s komentáři tvůrců a dabérů hlavních postav.

Nejnovější články