Další zdroje potvrzují existenci Diabla IV, v nejlepším případě by mohlo vyjít příští rok
zdroj: Blizzard

Další zdroje potvrzují existenci Diabla IV, v nejlepším případě by mohlo vyjít příští rok

25. 6. 2019 12:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Diablo je od loňského podzimu velmi ožehavým tématem. Místo oznámení Diabla IV jsme se na Blizzconu dočkali rychlého vychladnutí s mobilním Diablem Immortal, ale nepotvrzené zprávy o plnohodnotném pokračování pekelné série na sebe nenechaly dlouho čekat. A nyní dostáváme další.

Krátké shrnutí dosavadních informací: Jason Schreier, proslulý to investigativní novinář z Kotaku, využil svých kontaktů v Blizzardu a vypátral, že na čtvrtém Diablu se pracuje už od roku 2014. Tehdy ale šlo o RPG viděné ze třetí osoby, které bylo o dva roky později zrušené, aby se začalo pracovat na projektu Fenris, který by měl být Diablem IV.

To je popisované jako velké a temné, připodobňované Diablu II, zbavující se barviček trojky. Víc se dozvíte v našem obsáhlém článku. Další indicií je seznam otevřených pracovních pozic v Blizzardu, které lákají na neoznámený projekt v univerzu Diabla. A konečně zpráva ze začátku aktuálního měsíce, opět od zdrojů Schreiera, které tvrdí, že Blizzard zrušil FPS ze světa StarCraftu, aby se mohl plně věnovat vývoji Diabla IV a Overwatche 2.

Nyní na scénu přichází další strana – francouzský večerník Le Monde, který svůj článek postavil na vyhazovech ve studiu, ale v jedné části se otřel i o budoucnost herních projektů. Le Monde tvrdí, že zaměstnanci Blizzardu již měli tu čest vidět prezentaci Diabla IV a vědí o vývoji nového Overwatche. S ani jednou hrou se ale nepočítá dřív než v roce 2020.

Tyto informace jsou v souladu s informacemi od zdrojů Schreiera, které tvrdí, že obě hry by měly být oznámené na letošním Blizzconu. Vydání obou, případně jen jedné z nich, v příštím roce tedy nemusí být tak nereálné, i když do celé věci vstupuje ještě otázka končící a nastupující generace konzolí, kterých se Blizzard už neštítí.

Zatím tedy veškeré informace pocházejí od anonymních zdrojů a je potřeba brát je s rezervou, ale bylo by velkým překvapením, kdyby Blizzard po úspěchu Diabla III nepracoval na pokračování.

Nejnovější články