Dark Souls III, Bloodborne, poslední Zelda a Final Fantasy VIII se dočkají knižních průvodců
zdroj: tisková zpráva

Dark Souls III, Bloodborne, poslední Zelda a Final Fantasy VIII se dočkají knižních průvodců

2. 3. 2018 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná jste je hráli, možná jste je i dohráli, pravděpodobně je milujete, ale jste si opravdu jistí, že o oblíbených hrách z nadpisu víte každičký drobný detail? Několik francouzských autorů si to o sobě myslí a své vědomosti přenáší na listy knih, které si právě teď můžete pořídit díky kickstarterové kampani.

Není to poprvé, co se francouzské nakladatelství Third Editions snaží zafinancovat herní průvodce. Před rokem a půl se jim podařilo vybrat téměř 140 tisíc eur, které použili na vznik knih Zelda: The History of a Legendary Saga – Volume 1, Dark Souls: Beyond the Grave – Volume 1 a The Legend of Final Fantasy VII.

Nová kampaň míří na 60 000 eur, díky kterým opět vzniknou tři knihy (v době psaní článku zbývá 35 dní a je vybráno kousek přes půlku). The Legend of Final Fantasy VIII logicky pojednává o stejnojmenné hře z téměř nekonečné série. Na 208 stranách se dozvíte vše o hře jako takové, o jejím vzniku i o zasazení do univerza Final Fantasy. Zbylé dvě knihy přímo rozšiřují již existující díla.

herní knihy 5 zdroj: tisková zpráva

Kandidát na nejdelší knižní název Zelda: The History of a Legendary Saga – Volume 2: Breath of the Wild doplňuje předchozí knihu 184 stránkami o posledním skvělém dílu série. Volume 1 rozebírá předchozí tituly série, kratičký úryvek v PDF stahujte zde.

Další kandidát na nezapamatovatelný název Dark Souls: Beyond the Grave – Volume 2: Bloodborne, Dark Souls III svými 400 stránkami navazuje na svůj vlastní Volume 1 (ukázka). Čím se zabývá Volume 2 je vám z názvu určitě jasné, Volume 1 pak pokrývá Dark Souls, Dark Souls II i Demon‘s Souls.

herní knihy 3 zdroj: tisková zpráva

Ve dvou případech by se vám tak hodilo vlastnit i první knihy. Takovou možnost kickstarterová kampaň bohužel neumožňuje, takže v případě zájmu zamiřte do oficiálního eshopu nakladatelství, kde naleznete ještě knihy Metal Gear Solid: Hideo Kojima’s Magnum Opus a Bioshock: From Rapture to Columbia.

Nové tři knihy si však můžete pořídit pouze přes Kickstarter. Poštovné do České republiky činí přijatelných 6 eur, zatímco jedna vybraná kniha je za 25, dvě za 45 a všechny tři za 65 eur. Úplně ve všech případech jsou k dispozici sběratelské verze s alternativní obálkou.

herní knihy 4 zdroj: tisková zpráva

Knihy by k vám měly dorazit v průběhu října a musím se přiznat, že mě hodně svědí prst nad tlačítkem „Pledge“. Hlavně v případě Dark Souls, kde je příběh podáván malými doušky a člověk ho v tom brutálním zápalu boje ani nedokáže sledovat. Vlastně bych se nejradši položil do úplně všech s hrami souvisejících projektů nakladatelství Third Editions. Ale i přes nízké poštovné nejde o úplně levnou srandu.

herní knihy 2 zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články