Datadisk Cities: Skylines – Snowfall zasype vaše města sněhovou nadílkou
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Cities: Skylines – Snowfall zasype vaše města sněhovou nadílkou

19. 1. 2016 16:01 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

V pořadí druhý datadisk pro skvělou strategii Cities: Skylines (ostatně, ocenili jsme ji jako nejlepší strategii uplynulého roku) nese název Snowfall a tím jasně naznačuje, co bude jeho obsahem. Nově se ve hře objeví teplota a s ní i výkyvy počasí, především směrem k nule a ještě níže. Mráz a sníh dokáží vaší městské infrastruktuře pořádně zatopit. Kromě sněhu bude skrze bezplatný update do hry přidán i kosmetický efekt mlhy a deště, nicméně nás teď zajímá sněhové peklo, které může vaši metropoli díky Snowfallu postihnout.

Jak vás okamžitě napadne, momentálně i díky snad prvnímu pořádnému zimnímu dni, pokles teploty znamená nutnost si doma zatopit. To se samozřejmě projevuje zvýšenou spotřebou elektřiny a to už je starost, se kterou se musíte ve hře jako starosta vypořádat. Pokud vám energie z elektráren vystačila tak nějak akorát, s příchodem zimy se připravte na pořádné výpadky. Alespoň pokud nepostavíte nové elektrárny, případně neinvestujete do nového systému vodního vyhřívání.

Se sněhem samozřejmě souvisí i u nás oblíbené kolapsy dopravy. Pokud jste měli pocit, že už v létě má vaše dopravní tepna průchodnost aorty otylého kardiaka, v zimě se situace ještě zhorší. Reagovat na to můžete nasazením sněžných pluhů, které budou ve hře nově k dispozici skrze budovu depa. V průchodnosti silnic napomůže i nový systém jejich údržby. Společně s ním přijdou ale i nové možnosti organizace veřejné dopravy, nové způsoby, jak občany po městě rozvážet a trn ze zasněžené paty vám vytrhnou tramvaje, které si ze sněhu zase tolik nedělají.

Aby ale nebyla zima spojená jen se starostmi, můžete se těšit na zimní parky a také nové pamětihodnosti. Navíc se celé město převlékne do krásného sněhového kabátku, takže nebudete sledovat stále stejnou scenerii. K tomu přibude i speciální zimní mapa, v níž si od začátku můžete užít všechny specifické nástrahy zimního počasí. Kdy přesně Cities: Skylines – Snowfall vyjde, nevíme, ale tvůrci z Colossal Order slibují, že „brzy.“

zdroj: Archiv

Nejnovější články