Datadisk Civilization: Beyond Earth – Rising Tide vám umožní osidlovat oceány
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Civilization: Beyond Earth – Rising Tide vám umožní osidlovat oceány

18. 5. 2015 15:21 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Výlet Civilizace do vesmíru v podobě Beyond Earth se povedl a tak bylo jasné, že Firaxis začne kutit datadisky podobně jako tomu bylo v případě Civilization V. Tvůrci nyní oznámili první z nich, přičemž čekat jej můžeme na podzim tohoto roku. Jmenuje se Rising Tide a jak název naznačuje, vaše mimozemská kolonie s ní bude moci expandovat na a pod hladinu oceánu. Nejde ovšem o jedinou novinku, jíž datadisk přinese, čeká nás objemnější balení novinek.

Samozřejmě nejvýraznější je fakt, že půjde zakládat města na vodní hladině a teoreticky tak můžete vytvořit civilizaci, která žije jen na hladině a využívá podmořských zdrojů. Počítejte ovšem s tím, že na moři na vás také čekají mimozemská monstra a s nimi související unikátní výzvy, jakým jste na souši čelit nemuseli. Hlavní designér David McDonough vysvětluje: „Není to jen o tom, že jsme přestěhovali plochu pro stavěni na moře, není to jen terén jiné barvy. Změnily jsme zcela základní pravidla, jak budujete města, dobýváte území, vyvíjíte se a rostete. Když hrajete na moři, jedná se strategicky o zcela odlišné území.“

Hodně by měla být posílena i diplomacie a to skrze nové možnosti, jak směřovat svou civilizaci skrze diplomatické vlastnosti. Producent Adnrew Fredriksen poznamenává: „Tohle je nový diplomatický systém, ne jen několik nových možností. Každý vůdce dostane malý soubor vlastností a ty se budou vyvíjet a měnit v rámci vaší unikátní hry. Kupříkladu, pokud komunikuji s vůdcem, který má vlastnost, že upřednostňuje jedince, kteří obchodují a uvidí, že i já aktivně obchoduji, poroste jeho respekt ke mně. To odemkne nové a nebo lepší možnosti, jak s ním jednat.“

Civilization: Beyond Earth – Rising Tide zdroj: tisková zpráva

Kromě prohloubení diplomacie, která asi potřebovala trochu opepřit v Rising Tide najdete rovnou kvarteto nových národů, mezi nimiž najdete třeba Al Falah, nomádské kolonisty pocházející z bohatých pozemských blízkovýchodních států. Nově půjde investovat do několika Affinit, přičemž si za to odemknete hybridní affinitní jednotky a upgrady. Nový systém mimozemských artefaktů vám umožní jejich sbírání a kombinování, což vás kromě dobrého pocitu ze sbírky odmění i výraznými bonusy pro váš národ. Zkoumat půjde i nový biom Prvotní svět, kde vulkanická činnost dává stále vzniknout novým krajinným útvarům.

Jak se zdá, až na podzim Civilization: Beyond Earth – Rising Tide vyjde, pořádně rozšíří původní hru a zahýbe s celkovým stylem, jak Beyond Earth hrajete a jaké máte možnosti vyvíjet svůj národ. Cena je momentálně stanovena na 30 dolarů.

Nejnovější články