Datadisk Dark Below pro Destiny vyjde v prosinci s novými mapami i příběhovými questy
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Dark Below pro Destiny vyjde v prosinci s novými mapami i příběhovými questy

29. 10. 2014 16:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vzhledem k tomu, že se z Destiny nakonec vyloupla klasická onlineovka, která se před vydáním jen tvářila jako střílečka s online součástí, je nanejvýš logické, že tvůrci z Bungie hru neustále ladí a upravují v zájmu dosažení maximálního vyvážení herního zážitku pro většinu hráčů. Nedávno třeba slíbili výrazně změny v módu Iron Banner, až se ještě před koncem roku do hry na týden vrátí. Zároveň dnes Bungie oznámili termín vydání prvního datadisku s podtitulem The Dark Below a pochlubili se též s podrobnými informacemi o jeho obsahu.

The Dark Below bude ke stažení od 9. prosince za 20 liber (majitelé season passu neplatí nic a později dostanou za svých 35 liber ještě druhý datadisk), zvedne max. level na 32, přidá pět bounty slotů (celkově jich bude deset) a nabídne spoustu nového obsahu.

Nové příběhové questy a mise se zabývají varováním děsivé Eris, která se po letech skrývání objeví ve „Věži“ a prorokuje, že Hive chce vyvolat boha Crotu, aby zničili Zemi. Podobný plán je třeba zastavit, proto by měli hráči Eris ve Věži vyhledat a nabrat od ní questy a tři mise, aby nebezpečí zastavili – a zároveň povýšili level své postavy, potažmo získali nějaké odměny.

Další položkou na obsáhlém obsahovém seznamu The Dark Below je nová kooperativní strike mise The Will of Crota, ve které musí hráč se svým týmem zastavit Omnigul, aby neuspěla ve snaze o rozšíření řad Hive armády.

V novém raidu Crota’s End pro maximálně šest hráčů se zase podíváte do hlubin Hellmouthu a chybět v Dark Below nebudou ani tři nové multiplayerové Crucible arény – Pantheon, Skyshock a The Cauldron. První jmenovaná je zasazená do starého Vex chrámu s úzkými koridory, druhá nabízí prostor k boji na nohou i v dopravních prostředcích a třetí se odehrává na opuštěném rituálním místě Hivu, kde je prostor jen k boji na blízko. Datadisk samozřejmě přinese i nový gear, exotické a legendární předměty a další drobnosti tohoto charakteru.

A protože Activision a Bungie upekly se Sony už dávno dohodu o blízké spolupráci, dočkají se majitelé PS3 a PS4 verzí hry časově exkluzivní kooperativní strike mise The Undying Mind a blíže nespecifikované exotické zbraně. Podrobnosti o obsahu této mise tvůrci zveřejní později, nicméně by majitelům jiných verzí hry (X360, Xbox One) neměla být dostupná dříve než na podzim 2015.

Další informace o hře hledejte na homepage Destiny a na stránkách tvůrců z Bungie. 

Nejnovější články