Datadisk Mean Streets of Gadgetzan pro Hearthstone přináší novou herní mechaniku
zdroj: Vlastní foto autora

Datadisk Mean Streets of Gadgetzan pro Hearthstone přináší novou herní mechaniku

5. 11. 2016 10:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Datadisk Mean Streets of Gadgetzan pro Hearthstone si udržuje styl zločineckého podsvětí tohoto gobliního města a odpovídají tomu i karty. Když ale odhlédnete od této stylizace a tradičně chytlavého traileru, hlavní jsou novinky, které 132 nových karet této edice přinese. Z hlediska nových schopností či keywordů zatím Blizzard nic neoznámil, ale jednu speciální mechaniku ukázal.

Tři mafiánské rodiny si rozdělily devět hrdinů, přičemž některé neutrální karty půjde využívat v rámci jedné rodiny. Grimy Goons mají Huntera, Paladina a Warriora. The Kabal zahrnuje Priesta, Warlocka a Mage. Jade Lotus pak Druida, Rogue a Shamana. Příkladem takové karty je Lotus Agents, která jako Battlecry umožní Discover karty pro Druida, Rogue nebo Shamana.

Výhoda je jasná – vyberete si hrdinu, jehož karta se vám v dané situaci může nejvíce hodit. Samozřejmě je to velká sázka do loterie a v tomto případě je faktor náhody opravdu velký (což má, zdá se, Blizzard rád, byť zatím se drží u zveřejněných karet při zemi), protože ani není specifikováno, zda jde o kouzlo či miniona. Bude důležité, co vše budou tito sdílení minioni umět.

Prozatím zveřejněné karty najdete třeba na těchto stránkách. Pokud bych měl momentálně nějaké vypíchnout, hádám, že Wickerflame Burnbristle bude velmi otravný a hraný (naštěstí je to legenda), Mark of the Lotus potěší Token Druida, Dragonfire Potion podpoří Dragon Priesta a nebo prostě přidá další úklid boardu a vůbec se zdá, že Priest posílí. Hodně zajímavá je legenda Kazakus, která vám umožní poskládat si kouzlo podle momentální potřeby (viz toto video), ovšem jen pokud nemáte v balíčku duplikáty, tedy Reno Jackson styl.

zdroj: Archiv

Rogue jako tradičně zatím nemá žádné opravdu zajímavé karty, i když Counterfeit Coin se může hodit do Miracle/ Malygos balíčků. A nebo jako opravdu zabijácký start s van Cleefem. Z neutrálních minionů je úsměvný murloc Finja, který když zabije miniona, vyvolá dva Murlocy z balíčku, ale obávám se, že pořád zůstanou Murloci otázkou Anyfin strategií. Patches the Pirate je sympatický tím, že je to nový pirát, ale po poslední rotaci Standardu jsou pořád piráti mrtvější, než kdykoliv předtím. Ale třeba to Gadgetzan změní.

Vlastně je ze zatím ukázaných karet až překvapivé, jak malou roli hraje prvek náhody, samozřejmě s výjimkou zmíněných sdílených „rodinných“ karet s Discover. I to je ale o mnoho lepší, než náhodné vyvolávání minionů a nebo Yogg-Saron. Samozřejmě, posuzovat půjde až po představení většiny karet, ale zatím vypadá Mean Streets of Gadgetzan jako expanze, která bude působit spíš stabilizujícím dojmem (a větší podporou Priesta). Uvidíme, co se ukáže na dalších kartách, rozšíření vyjde začátkem prosince.

 

Nejnovější články