Datadisk pro Age of Empires II HD nabídne nové civilizace, kampaň i herní módy
zdroj: tisková zpráva

Datadisk pro Age of Empires II HD nabídne nové civilizace, kampaň i herní módy

9. 4. 2015 16:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Age of Empires II: HD Edition dnes slaví své druhé narozeniny a na dedikované komunitní stránce Steamu se při té příležitosti objevil příspěvek, který zevrubně rozebírá další budoucnost hry. V prvé řadě tvůrci vydali nový patch, ukončili podporu Windows XP a navrch se mohou všichni hráči těšit na nový datadisk a řadu dalších novinek včetně větší podpory komunitní tvorby přes Steam Workshop.

Vedle některých drobností je největší devizou nového patche lepší optimalizace hry, kterou by měli zaznamenat hlavně hráči se slabším hardwarem. Vyzkoušet si to ale mohou všichni za pomocí dvojitého stisku klávesy F11 – tím do hry dostanou integrovaný měřič snímků za vteřinu. Za další vývojáři oficiálně upouští od podpory Windows XP, což ostatně Microsoft udělal před rokem. Příspěvek na fórech pak trefně poukazuje na fakt, že tato změna se dle statistik Steamu dotkne skutečně minimálního počtu hráčů.

Toliko k aktuálním a okamžitě viditelným změnám, mnohem zajímavější však je informace o tom, co čeká majitele Age of Empires II: HD Edition čeká v dalších měsících. Jako první příspěvek vypichuje větší podporu komunitní tvorby přes Steam Workshop. Hráči by se měli dočkat i do hry integrovaného manažeru modifikací, který umožní v reálném čase libovolně zapínat a vypínat zvolené modifikace. Jako poslední plánovanou změnu příspěvek zmiňuje vylepšení a zkvalitnění vyhledávání serverů a zrychlení herní lobby.

To nejlepší si ale nechali tvůrci až nakonec – společně s tvůrci datadisku (původně neoficiální modifikace) Age of Empires II: The Forgotten připravují pro Age of Empires II: HD Edition plnohodnotný datadisk, který nabídne nové civilizace, kampaně, herní módy, jednotky a další standardní i méně standardní obsah. Podrobnosti se dozvíme později, jako první tvůrci plánují odhalení jedné z nových civilizací, které datadisk přinese. Zároveň tvůrci upozorňují, že vývoj nového datadisku do budoucna zajišťuje podporu obsahu stávajícího a vývoj prvků, z nichž budou těžit i majitelé základní hry.

Nejnovější články