Dead Cells vzdává poctu Castlevanii i Souls sérii
zdroj: tisková zpráva

Dead Cells vzdává poctu Castlevanii i Souls sérii

23. 1. 2017 11:06 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tvůrci z francouzského studia Motion Twin mají opravdu rádi Castlevanii. Také mají rádi rouge-like hry a tak začali vyvíjet hru Dead Cells, o níž říkají, že je parchantem zrozeným z těchto dvou rodičů. Což není moc hezký způsob, jak se vyjadřovat o své hře, tím spíš, že jde o opravdu pěkně zpracovaný pixelart a především nadějně vyhlížející akci s RPG prvky a náročností, která učaruje především masochistům.

V první řadě obtížnost zajistí fakt, že každá smrt vám zpřehází díky procedurálnímu generování celý dungeon. Nepočítejte s checkpointy či něčím obdobným, co vám pomůže v okamžiku, kdy se ukliknete, neodhadnete kotoul a nebo skočíte přesně tam, kam jste nechtěli.

Na druhou stranu, cílem jejich designu není uvrhnout vás do nekonečného bloudění. Základním rysem Dead Cells by měla být možnost volby, kdy i při procedurálním generování levelů budou k dispozici dvě cesty, kudy se dostat dál. Jedna může být delší, ale snazší, jiná těžší, ale kratší.

zdroj: Archiv

Co se týče soubojového systému, tvůrci přímo zmiňují inspiraci Souls sérií, což znamená, že nepřátelé budou mít vzorce chování, které bude lepší se naučit, především u bossů. Každá zbraň bude mít unikátní styl a samozřejmě i vizuální zpracování a když se podíváte na video ze hry, rozhodně to nevypadá na malý arzenál zbraní a kouzel. Motion Twin jdou ve své inspiraci dokonce tak daleko, že zde bude spásný kotoul, během něhož budete mít okamžik nezranitelnosti.

Upřímně, jakkoliv už se mi zajídá posedlost přirovnávání se k Souls hrám, důraz na to, že vás hra bude často zabíjet a malý vývojářský oltářík, na němž tvůrci přináší oběti bohu jménem Rogue-like, Dead Cells vypadá vážně hezky. Vizuální zpracování ukazuje, že pixelart umí být krásný a samotné souboje jsou, navzdory jistě vysoké náročnosti, přehledné. Začíná platit, že v tomto žánru je na nezávislé scéně mnoho povolaných, ale Dead Cells by mohla být jednou z mála vyvolených. Poznáme to letos, kdy hra vyjde na Windows, Mac a Linux.

Nejnovější články