Dead Island 2 je stále ve vývoji, stejně jako hry od Warhorse, 4A Games a Volition
zdroj: Foto: Deep Silver

Dead Island 2 je stále ve vývoji, stejně jako hry od Warhorse, 4A Games a Volition

24. 5. 2019 8:32 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Včerejší akvizice německého studia Piranha Bytes (Gothic, Risen, Elex) stále hladovou firmou THQ Nordic má poměrně zajímavý dozvuk. Ředitel společnosti Lars Wingefors v rozhovoru s investory prozradil, že Dead Island 2 je navzdory obecnému přesvědčení o jeho zrušení stále ve vývoji. Prezentace pak potvrdila i přípravu dalších projektů, včetně jednoho českého.

Dead Island 2 byl oznámen na E3 v roce 2014 dnes stále skvělým trailerem a rovnou se počítalo s jeho vydáním v roce 2015. Poté následoval ještě poměrně neškodný odklad na rok 2016, po němž ale došlo k nejhoršímu. Vydavatel Deep Silver sebral vývoj hry z rukou studia Yager a budoucnost projektu byla velmi nejistá.

Později přiběhl THQ Nordic, který koupil Koch Media spolu s Deep Silverem a Dead Islandem 2, na kterém začalo pracovat studio Sumo Digital. Přes to všechno se fanoušci dodnes nedočkali žádné nové informace o samotné hře, proto ji logicky považují za mrtvou. Ale Wingefors předevčírem řekl investorům následující: „Na Dead Island 2 se stále pracuje, budeme vás informovat.“ Naděje sice umřela, ale znovu ožívá.

THQ Nordic zdroj: tisková zpráva

Grafická prezentace následně prozradila, že čtyři z mnoha studí THQ Nordic pracují na nových neoznámených projektech. Jmenovitě jde o Warhorse, kde se tak nějak počítá s pokračováním Kingdom Come: Deliverance, 4A Games, kteří by mohli připravovat další hru ze série Metro, Volition, kde bych se nedivil dalšímu Saints Row ani Red Faction a těžko říct, na čem pracuje Coffee Stain North (A Story About My Uncle a DLC pro Goat Simulator).

Prezentace zároveň připomněla, že se stále dělá na hrách Biomutant, Wasteland 3, Desperados 3, Iron Harvest, Wreckfest pro konzole, Shenmue 3, posledním DLC pro Kingdom Come: Deliverance a Spellforce 3. To je jen malý zlomek projektů v držení THQ Nordic. Celkem jich v tuto chvíli existuje 80, z nichž 48 je ještě tajných.

Nejnovější články