Death Stranding se zítra znovu ukáže, Kodžima vyzývá k „vytvoření lana“
zdroj: tisková zpráva

Death Stranding se zítra znovu ukáže, Kodžima vyzývá k „vytvoření lana“

28. 5. 2019 11:39 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Hideo Kodžima si se svými fanoušky rád pohrává a Death Stranding skrz pozoruhodné trailery a šifrované zprávy slibuje už tři roky. Hra sice pořád nemá datum vydání, ale možná se ho dočkáme už zítra. Nebo se japonský vizionář zase vytasí jen s nějakým dalším kryptickým videem. Z té spousty vyplavených velryb to tipuju na varování před klimatickou krizí. Ale kdo ví!

O nějaké odhalení kolem mysteriózního Death Stranding půjde každopádně. Ani tři roky po jeho oznámení stále prakticky nikdo netuší, na jakých herních mechanikách vlastně bude fungovat. Kodžima ale hru hrdě prezentuje různým veteránům herního průmyslu i náhodným hercům a umělcům, kteří se vesměs shodují, že „něco takového ještě nikdy předtím neviděli.“ Doufejme, že to myslí v tom obdivném smyslu.

Před tím středečním oznámením si zatím můžete pustit půlminutový teaser, jehož tajemným poselstvím je prosba: „Pomozte nám se znovu propojit.“ Nejspíš to bude souviset s celým tím systémem nedefinitivních smrtí, podivného limba s černou tekutinou i tím, že za sebou hlavní hrdina po svém skonu zanechá kráter.

Definitivní odpověď nicméně nejspíš dostaneme, až Death Stranding konečně vyjde. I Mark Cerny, technický architekt současné a nadcházející generace PlayStationu, hráčům slíbil, že všechno začne dávat smysl po čtyřech až pěti hodinách hraní. Nejspíš i to vytváření provazu. Nebo to má být lidský řetěz a další odkaz na ekologický aktivismus?

Ať už je Kodžima génius, nebo šílenec, poslední velký trailer ukázal na loňské Tokyo Game Show v září, kde se představil herec Troy Baker coby muž se zlatou maskou. I v předchozích ukázkách se to slavnými herci jen hemží: titulní postavu hraje Norman Reedus, hlavního záporáka, který ale možná tak úplně není zlý, představuje Mads Mikkelsen.

V dalších rolích se objeví anglická herečka Emily O'Brien, Francouzka Léa Seydoux i legendární bionická žena Lindsay Wagner. Příslíbena byla i účast Tommieho Earla Jenkinse, který si má údajně zahrát nějakou pro příběh klíčovou postavu.

Kodžima nicméně letos v březnu přiznal, že se hra oproti původnímu plánu maličko opozdí. Ale vzhledem k tomu, že ten původní plán neznáme, nemůže nás to zas tak mrzet. On sám prý na Death Stranding dennodenně dohlíží a ladí hratelnost, aby byla dokonalá. Tehdejší fázi vývoje označil za rozhodující. Snad všechny důležité záležitosti už rozhodl a zítra nám na zlatém podnose naservíruje nějaké to datum vydání a ne jen další filmeček s děsivým děťátkem v trávicím traktu.

Nejnovější články