Defiance, propojení hry a seriálu ze stáje SyFy
zdroj: tisková zpráva

Defiance, propojení hry a seriálu ze stáje SyFy

22. 5. 2012 18:57 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Chlapíkům ze SyFy určitě nemůžete vyčítat nedostatek ambicí. Podtrhuje to i jejich projekt Defiance, který spojí klasický seriál (i když, produkčně nebude zase tak klasický) z jejich „domovské“ produkce a MMO hru od Trion Worlds (Rift). Příběh Defiance se odehrává v budoucnosti Země, kdy jsme se střetli s mimozemšťany a po letech válek jsme dosáhli míru, kdy na totálně pozměněném zemském povrchu obě společnosti koexistují.

Děj seriálu se odehrává v Saint Louis a děj hry v San Francisku, přičemž obě média by měla být spojena událostmi. To znamená, že se budou moci ve hře objevovat postavy ze seriálu a naopak. Pro SyFy je to pokus, jak vrátit lidi k televizním obrazovkám, kdy čekali na další díl a ne, že si jej jen nacvakli na rekordéru a podívali se na něj později. Právě to by mělo zajišťovat propojení s hrou.

Vztah samozřejmě nebude fungovat na obě strany. Seriál se natáčí měsíce a dlouho dopředu, takže by prostě nezvládal reflektovat herní dění nebo dokonce měnit děj a dělat dotáčky podle hry. Na druhou stranu, trocha reflexe tu bude, byť spíše ve formě narážek. Nicméně, pokud se seriál dostane do druhé série, tvůrci slibují, že by mohli více zakomponovat dění ze hry.

Hra samotná bude MMO střílečkou a vyjde na všechny platformy, ale nepůjde hrát napříč platformami. Neví se ovšem zatím, jak bude hra distribuována, tedy jako free-to-play či klasicky. Stejně tak vznikají obavy, zda nebude zaměření na seriál spíš na škodu hernímu obsahu. Na druhou stranu, tihle vývojáři nejsou žádní začátečníci. Hra vyjde v dubnu 2013, seriál se objeví na SyFy příští rok ve 12 epizodách. Zatím si můžete prohlédnout video o tvorbě obého.

zdroj: Archiv

Nejnovější články