Dejte si pozor na bugy, které vás přinutí restartovat celý Star Wars Jedi: Fallen Order
zdroj: tisková zpráva

Dejte si pozor na bugy, které vás přinutí restartovat celý Star Wars Jedi: Fallen Order

21. 11. 2019 10:24 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A také si dejte pozor na spoilery v tomto článku, ale jinak byste se bohužel nemohli dozvědět, jak si dát pozor na chyby blokující hru, kterými trpí spousta hráčů Star Wars Jedi: Fallen Order. Naštěstí si to někteří nenechali pro sebe, vyrazili na fóra EA a zpravili o tom vývojáře.

Některé bugy se stanou samy od sebe, do jiných se hráči nechtěně dostanou sami. Je to případ planety Dathomir. Existuje tam jedno zdánlivě nedosažitelné místo, kam se vám má odemknout přístup po získání double jumpu a které je nakonec dosažitelné i dřív normálním skokem.

Hráčům tedy nemusí dojít, že se dostali někam, kam neměli, hrají vesele dál, zameditují si na novém místečku a… konec. Protože se ve Star Wars Jedi: Fallen Order dá vracet jen k poslednímu místu meditace, zůstanete uvěznění v jedné části Dathomiru, odkud není útěku, protože ještě nemáte potřebné síly. Na zpáteční skok už double jump bezpodmínečně potřeba je.

Jediné řešení je začít celou hru od začátku, co může být třeba po 10 hodinách (případ novináře Kotaku). Nebo můžete počkat na patch, ale kdo ví jak dlouho.

Trpíte jiným bugem? Na oficiálním fóru EA určeném pro nahlašování chyb je spousta topiců s různými problémy. Možná tam najdete i ten svůj, ale pokud se o jednom problému nerozjede pořádná diskuze, moderátoři si toho dost možná ani nevšimnou. V případě těch hodně diskutovaných se většinou ozve pověřená osoba, která poděkuje za upozornění, informaci předá vývojářům, ti se pokusí bug zreplikovat a pak ho snad i opraví v některém z následných patchů.

zdroj: Archiv

Další problém se týká mise na Kashyyyku uvnitř AT-AT, kde máte vyrušit piloty, ale může se stát, že se vám pak nepřehraje cutscéna posouvající hru dál. A zase je tu problém s ukládacími pozicemi, protože se můžete vrátit jen do bodu kousek před touto situací, která opět selže. Důvodem prý může být pomalé nahrávání assetů z disku, čímž se cutscéna nestihne přehrát. Každopádně i v tomto případě máte na výběr počkat na patch, nebo začít úplně od začátku.

Dathomiru se týká další problém, kdy hráčům po průchodu jistými dveřmi zbělá obrazovka, i když hra běží dál, jen není nic vidět. A na této prokleté planetě můžete mít problém i s bossem Gorgarou, který se jaksi zapomene objevit, případně se vám nepodaří vyrobit oboustranný světelný meč. Všechny tyto bugy rozbíjejí hru natolik, že v ní jednoduše nemůžete pokračovat. A děje se tak napříč platformami.

Při opětovném průchodu hrou od začátku vás nic z toho potkat nemusí, ale je otázka, zda to stojí za risk. Vypadá to, že se nové Star Wars měly ještě chvilku potit pod zátěžovými testy uvnitř studia, takhle si jen kazí pověst.

Respawn dříve či později musí vydat patch, který snad opraví co nejvíc problémů a doufejme, že nevyvolá další. Pokud jste sami narazili na nějaké chyby, sledujte oficiální fóra a buďte slyšet.

Nejnovější články