Depresivní strategie Through the Darkest of Times vás nechá okusit třetí říši ze strany odboje
zdroj: tisková zpráva

Depresivní strategie Through the Darkest of Times vás nechá okusit třetí říši ze strany odboje

31. 10. 2018 10:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Berlínské studio Paintbucket Games se rozhodlo zpracovat jeden z nejhorších historických momentů svého státu, ale i těch okolních. Through the Darkest of Times nabídne podobně jako česká hra Attentat 1942 depresivní atmosféru podtrženou zajímavým vizuálem, ale na rozdíl od Atentátu půjde víc o hru než o herně zpracovaný dokument. Stanete v čele odboje a pokusíte se o nemožné – zatnout tipec Hitlerovi a s ním i celému nacistickému Německu.

Through the Darkest of Times bude hrát hodně na city. Postaví vás do čela odboje, který vznikl v roce 1933 prakticky z ničeho a s nulovými zkušenostmi. Jste zkrátka prostí lidé, kteří nesouhlasí s nacisty a chtějí to dát patřičně najevo. Jenže nemůžete jít doprostřed ulice a hlásat pravdu. Taková kariéra má rychlý, nepěkný konec.

Proto je na vašich bedrech, bedrech vůdce odboje, šířit pravdu o třetí říši udržitelným způsobem – anonymní propagandou. Rozházíte letáčky po ulici, popíšete zdi, provedete sabotáže… K tomu všemu potřebujete spoustu důvěryhodných a odvážných dobrovolníků, zdroje informativní i fyzické a také pevné nervy.

zdroj: Archiv

Podstata strategie tkví v přehledové mapě, na které plánujete své kroky. Jako odboj nesmíte polevit a musíte si dávat pozor na morálku jednotlivých členů, jejichž osobnost je procedurálně generovaná pro každý jednotlivý průchod hrou.

Ten v sobě zahrnuje celé trvání nacistického Německa, tedy dobu od roku 1933 do roku 1945. Jednotlivé tahy hry představují skutečné týdny, které společně tvoří kapitoly rozdělené do těchto let. Po dobu trvání hry nad vámi ještě visí hrozba jménem gestapo.

Through the Darkest of Times zdroj: tisková zpráva

Odboj to neměl lehké a muselo být skutečně děsivé, postavit se proti proudu, který nešel pro vraždu daleko. A to je ostatně cílem hry, spatřit důležitou účast prostých lidí v této epoše, ačkoli nehrajete za skutečnou odbojovou skupinu.

Through the Darkest of Times vyjde někdy v příštím roce na počítačích, přičemž se plánuje early access na přelom roku. Na hře dělají jen dva vývojáři, Jörg Friedrich a Sebastian Schulz, kteří ale nejsou žádnými nováčky. V minulosti stáli u zrodu titulů, jako je Spec Ops: The Line, Dreadnought, Albion Online, Drakensang, Yager, Desperados 2, nebo třeba nedokončený Dead Island 2. Zkušenosti tedy rozhodně mají a osobně jsem na jejich nový projekt velice zvědavý.

Nejnovější články