Derek Smart nabízí u příležitosti výročí zdarma vesmírnou akci Universal Combat CE
zdroj: tisková zpráva

Derek Smart nabízí u příležitosti výročí zdarma vesmírnou akci Universal Combat CE

9. 2. 2015 14:33 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když pamětník uslyší jméno Dereka Smarta, okamžitě se mu vybaví společnost 3000AD, milion verzí titulu Battlecruiser (které byly vždy v různé míře rozbité) a nezřízené Smartovo hádání se na internetu, kdysi v obraně jeho her a postupem času prostě kvůli čemukoliv. Od začátku práce na Battlecruiser 3000AD uplynulo 25 let a firma toto oslavuje vydáním sběratelské edice Universal Combat – na Steamu a zdarma. Mimochodem, sice je to 25 let od začátku práce na hře, ale ta byla dokončena až o sedm let později.

Pokud se nevyznáte v tom, jak šel čas se všemi verzemi téhle série, nebojte, nejste jediní. Pokud odhlédneme od základních faktů, že jde o akční vesmírnou simulaci obrovské hloubky, musíme i druhým dechem dodat, že byly charakteristické i svými obrovskými chybami. Každopádně po několika verzích Battlecruiser vydala firma Universal Combat, de facto další díl ze série Battlecruiser, na novém enginu a s trochu akčnější a přesto stále rozmáchlou hratelností.

Celkem bylo vydáno šest verzí Universal Combat, z nichž tu poslední Universal Combat CE 2.0 si nyní můžete zdarma stáhnout na Steamu. V rámci edice byste měli dostat kompilaci všech titulů Battlecruiser a Universal Combat. Navíc se pracuje na Advanced verzi, která nabídne vylepšenou grafiku oproti originálu.

zdroj: Archiv

Nicméně, i když platí, že za hru zdarma skutečně nic nedáte, vězte, že tohle není nic jednoduchého na vyzkoušení. Když pomineme fakt, že podle některých reakcí je pořád hra zabugovaná až hrůza, aby se vám lépe hrálo, bude lepší stáhnout si manuál, který má 93 stran, naučit se příkazy, které mají tři stránky a vše to doplňte, pro jistotu, tutorialem, který čítá 97 stran. Postě, Derek Smart nedělá jednoduché hry, tak s tím počítejte.

A milovníky starého dobrého Smarta jistě potěší jeho nové prohlášení: „Milujte je nebo je nesnášejte, mé hry ušly dlouhou cestu. … Vydáním tohoto souboru zdarma chci v době, kdy vesmírné akční hry slaví comeback, představit nové generaci hráčů tyto vysoce pokročilé bojové vesmírné hry, které nemají sobě rovného. Mé hry to dokázaly první a pořád to dokazují.“

Nejnovější články