Detektivní adventura Jennifer Wilde vás provede Evropou 20. let ve společnosti Oscara Wilda
zdroj: tisková zpráva

Detektivní adventura Jennifer Wilde vás provede Evropou 20. let ve společnosti Oscara Wilda

27. 9. 2017 9:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nejspíš pouze fanatičtí příznivci komiksů vědí, že titul adventury Jennifer Wilde neznačí jméno hlavní hrdinky – alespoň ne tak docela. Jak stejnojmenný komiksový bestseller, tak hra, kterou inspiroval, pojednávají o mladé studentce umění Jennifer Chevalierové a o slavném spisovateli Oscaru Wildeovi. Respektive o jeho duchovi. Jennifer totiž duchy vidí a dokáže s nimi mluvit. Divné, co? Každopádně ale jde o vynikající základ pro nádherné černobílé dobrodružství, které právě teď můžete podpořit na Kickstarteru.

Děj se odehrává ve 20. letech minulého století a podíváte se v něm do Paříže, Londýna i Dublinu. Proč takové světoběžnické dobrodružství, když hlavní hrdinkou je chudá studentka? Protože milá Jennifer se i se svým (ne)mrtvým pomocníkem zaplete do mezinárodní špionážní konspirace, takže se připravte na hutnou detektivní zápletku, jejíž základní otázka je velice osobní – proč musel otec Jennifer zemřít?

K odpovědi se doberete v klasickém stylu point and click adventur. Pohybujete se po světě, mluvíte s lidmi, sbíráte předměty, zjišťujete, jak děj posunout dál. Jennifer Wilde má ovšem v rukávu dvě esa. Jedním z nich je krásné vizuální zpracování, jehož kvality jsou ještě podpořeny jazzovým soundtrackem, a tím druhým je zvláštní způsob řešení hádanek. Z dostupných kousků skládáte dohromady komiksové scény a postupně tak přicházíte na kloub tomu, co se stalo.

zdroj: Archiv

Zní to jako chytrý a neotřelý systém, a pokud byste si ho chtěli sami vyzkoušet, můžete si stáhnout volně dostupné demo. Kdyby se vám to, co vidíte, zalíbilo, tvůrci by určitě ocenili nějaký ten finanční příspěvek. Baží po 11 tisících liber, a zatím se jim podařilo vybrat něco přes 3, takže osud kampaně je stále ve hvězdách.

Pokud vše dopadne podle představ autorského týmu, Jennifer i Wilde by měli vklouznou na vaše počítače někdy ke konci příštího roku na PC, Mac a Linux. Přesně, jak se na point and click adventuru sluší a patří.

Nejnovější články