Detektivní adventura Metaphobia se inspiruje Gabrielem Knightem
zdroj: tisková zpráva

Detektivní adventura Metaphobia se inspiruje Gabrielem Knightem

21. 6. 2019 15:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Malé, zčásti české studio Digital Mosaic Games se rozhodlo vás vzít na exkurzi do adventurního žánru 90. let. Klasická stylizace, nadabované rozhovory i atmosferický soundtrack se inspirují kultovními tituly jako Gabriel Knight nebo Phantasmagoria. V Metaphobii se ujmete řešení detektivního případu vraždy postaršího politika na malém městě. Vrazi nejsou tím, čím se zdají být!

Carl Elmstat je krátce po svém zvolení do úřadu starosty omylem zabit při vloupání. Zloděje policie rychle chytí, usvědčí a pošle do vězení. Případ je uzavřen, Carlův syn Richard si ovšem verdiktem strážců zákona není tak docela jistý. Proto se rozhodne podniknout potřebné kroky na vlastní pěst a rozjede své nepodjaté vyšetřování. Hlavním podezřelým je otcův politický oponent, Edward Raban.

Pravda o vraždě se skrývá pod zemí, hlouběji, než si kdy Richard dokázal vůbec představit. Vy ji ale můžete najít, protože autoři Metaphobii vytvořili z lásky k hrám, nikoliv ke kreditním kartám, a uvolnili ji ke stažení zcela zdarma na serveru itch.io.

Kromě retro grafiky včetně animací vytvořených technologií rotoscopingu před zeleným plátnem v ní najdete přes 30 lokací a 20 plně nadabovaných postav. Pokud čirou náhodou občas trpíte neovladatelnou nostalgií po devadesátkových adventurách, dejte Metaphobii určitě šanci.

zdroj: Archiv

Nejnovější články