Devil May Cry se vrací s pátým dílem k původní dějové lince
zdroj: tisková zpráva

Devil May Cry se vrací s pátým dílem k původní dějové lince

11. 6. 2018 2:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Původní dojem z traileru na tiskovce Microsoftu byl, že bude série pokračovat restartovaným DmC od Ninja Theory. Domníval jsem se, že blonďatý Dante někde přišel o ruku, ale ouha, pořádně jsem se spletl, protože Devil May Cry 5 pokračuje v dějové linii původního Danta a stojí za ním Capcom. Takže chlapík s vlasy nakrátko a robotickou paží je starý známý Nero, který změnil účes a trochu i podobu svého démonického pařátu. Hra vyjde na jaře příštího roku na PS4, Xbox One a PC.

Víme i více o ději. Původní šéf vývoje „starých“ DMC Hidetaka Micuno se vrací s příběhem Red Grave City, které napadli démoni. To přiláká mladého a snad trochu méně arogantního Nera, který teď loví démony pro radost. Ovšem pozor, důvodem, proč jeho nelidská ruka vypadá jinak spočívá v tom, že ztratila většinu svých magických schopností. A všichni si jistě pamatujete, že na ní stála polovina Nerova bojového potenciálu.

zdroj: Archiv

Do děje ale vstoupí i sám Dante, syn Spardy, který se chce pomstít za pád svého bratra a smrt své matky. Není ale jasné, jak moc za něj půjde hrát, osobně tipuji, že asi jako ve čtyřce. Třetí do party, viděná i v traileru je Nico, zbrojířka, která spolupracuje s Nerem a pomáhá v obraně Red Grave City. Jak je vidět, opět nás čeká adrenalinová akce, spousta komb a uspokojení z SSS ratingu.

Nejnovější články