Diluvion vám svěří kormidlo ponorky ve věčně potopeném světě
zdroj: tisková zpráva

Diluvion vám svěří kormidlo ponorky ve věčně potopeném světě

10. 8. 2016 16:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Kam byste se ukryli, kdyby zničehonic vypukla nukleární válka a lidstvo se začalo samo vyhlazovat? Sklep by vám na to asi nestačil. Možná že nejmoudřejší by bylo schovat se do poslední opravdu neprozkoumané části naší planety – pod hladinu oceánu. To alespoň naznačuje Diluvion, která minulý rok úspěšně proplula zrádnými vodami Kickstarteru a na obzoru se pomalu vynořuje datum jejího vydání.

V téhle hře se ujmete velení vlastní ponorky a vaším cílem bude průzkum a boj, obojí z pohledu třetí osoby. Navzdory tomu, že se pod mořem vyrojila spousta základen a přístavů plných lidí, je stále ještě co objevovat. A to i přesto, že cestu zpátky na povrch zemský blokuje neproniknutelná vrstva ledu. A tak vám nezbývá než se pořádně vyzbrojit, protože pod hladinou číhá spousta nebezpečí – od cizích nepřátelských ponorek až po obrovité příšery, které vás můžou slupnout jako slanou malinu.

Vypadá to, že Diluvion bude poměrně akční záležitost, která pořádně vyzkouší vaši obratnost i reflexy. Zároveň se však ve hře skrývá i strategická vrstva. V přístavech si budete moci najmout důstojníky, kteří vám pomůžou řídit vaši ponorku. Ti budou mít různé schopnosti i osobní vlastnosti. V rámci své lodi můžete přesouvat a upravovat svou posádku a také pro ni postavit soukromou základnu. S věcmi, které ukořistíte při svých ponorných dobrodružstvích, pak můžete obchodovat, případně je použít k vylepšování.

Diluvion vypadá graficky opravdu skvěle a ani popis aktivit nezní zrovna nudně. Hra je, podobně jako vynikající Sunless Sea, inspirovaná Julesem Vernem a pokud dopadne alespoň podobně dobře, je se na co těšit. Hra by měla vyjít na podzim tohoto roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články