Dishonored 2 nabídne hraní za Corva i Emily Kaldwin
zdroj: tisková zpráva

Dishonored 2 nabídne hraní za Corva i Emily Kaldwin

15. 6. 2015 5:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Po spoustě náznaků a hlavně včerejším prokecnutí tu máme potvrzení Dishonored 2 černé na bílém. Pokračování povedené stealth akce z roku 2012 zatím nemá datum vydání, ale víme, že se dostaví na PC, PlayStation 4 a Xbox One. V traileru uvidíte, že otěže hlavního hrdiny přebrala žena a ne jen tak ledajaká. Ve hře se vžijete do role známé Emily Kaldwin, ale fanoušci Corva nemusí zoufat - ve hře je i on a je pouze na vás, za koho budete hrát.

Schopnosti a vůbec možnosti Emily a Corva se liší, tudíž se nabízí opakované hraní hry, jen za tu druhou postavu. Konkrétní detaily si nechali vývojáři zatím ještě pro sebe, ale soudě z prvního videa které se zaměřilo na Emily, budete pravděpodobně mobilnější, než v jedničce. Emily se může za pomocí "kouzel" přesunout velmi rychle na velké vzdálenosti, zvládne pád z velké výšky a všechno to vypadá moc pěkně.

Zatím jsme sice neviděli ukázku přímo z hraní, pouze renderovaný filmeček, ale je jasné, že jeho vizuální stylizace, která vychází z prvního dílu, se promítne i do samotné hry. V Dishonored 2 opustíme Dunwall, abychom se podívali do jiného města, které má ale ve světě Dishonored obrovský význam. Tím je pobřežní Karnaca, ležící jižně od Dunwallu. Jižanská tématika se promítla jak do architektury, tak do nepřátel a prostředí tak hned působí svěže, i když ho stejný vizuální styl s předchozí hrou chtě nechtě svazuje.

zdroj: Archiv

Karnaca, což znalci jedničky jistě vědí, je rodným městem Corva a také zdrojem Bone Charmů. Karnaca je díky své lokaci jakýmsi mixem mezi městským a přírodním prostředím a celé to vypadá trochu světleji a barevněji, než šedá jednička. Oproti té očividně pokročila i technologie, jak nám dokazují roboti v traileru. V jádru nemá být ale Dishonored 2 ničím zásadně odlišným od svého předchůdce.

Pořád půjde o stealth akci, kdy můžete celou hru projít v poklidu a všude se plížit, nebo naopak masakrovat na potkání všechno co se hýbe. Dishonored 2 vyjde až na jaře příštího roku, ale mezitím si budete moct zahrát Dishonored: Definitive Edition, která vyjde na PS4 a Xbox One. Obsáhne všechna DLC a bude mít samozřejmě vylepšenou grafiku, přičemž čekat ji můžete 28. srpna.

Nejnovější články