Do boje! V betě středověké onlinovky Conqueror’s Blade už koncem ledna
zdroj: tisková zpráva

Do boje! V betě středověké onlinovky Conqueror’s Blade už koncem ledna

17. 1. 2018 9:50 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ambiciózní projekt Conqueror’s Blade se zatím tváří, jako by chtěl být mnohem, ale mnohem propracovanějším For Honor. Hry spolu sdílí zasazení do středověku, hráče v rolích namakaných bijců, kterým se ostatní pěšáci nevyrovnají a také hromadu AI vojáků mlátících se mezi sebou. V čem se ale Conqueror’s Blade liší, jsou taktické možnosti během bitvy. Pokud hře moc nedůvěřujete, můžete již za 10 dní v betě zjistit, zda nás vývojáři namlsávají jen planými řečmi, nebo zda se v jejich kancelářích rodí skutečný klenot.

Uzavřená beta startuje 26. ledna a nabídne převážně klanové války. Bitvy v rámci nich rozhodnou, zda se vaše území rozroste nebo zmenší. O dalším obsahu bety se dozvíme až po jejím spuštění. Rovněž jsme se dozvěděli něco více o fungování celé hry, které z předchozí zprávy zas tak jasné nebylo (i když, ani teď si tiskovou zprávou nejsem zcela jistý, viz dále).

Ve hře se ujímáte jednoho z několika generálů, kteří se liší svým vybavením a bojovým stylem. Před každou bitvou si pak volíte vhodnou legii. Legie tvořená vojáky se štíty a meči je velice efektivní v boji na blízko – nejprve mužům rozkážete, aby vytvořili štítovou hradbu a když se nepřítel přiblíží na dosah meče, zavelíte k útoku.

zdroj: Archiv

Druhou a poslední blíže představenou jednotkou jsou vojáci se štíty a kopím. Ti naopak excelují ve formaci želvy s ven vystrčenými kopí a snadno tak ochrání uprostřed velícího generála. Zdá se, že každá legie bude mít několik druhů formací, kdy každá poskytuje jiné výhody a jen v některých půjde prorážet nepřátelské řady jízdou, ostřelovat oddíly zapálenými šípy či ustupovat.

Legie mají čítat 16–40 mužů a z popisu tvůrců už není jasné, zda můžete velet jen jedné, nebo i více legiím. Stejně tak už není jasné to, co nebylo jasné ani prve – otevřenost světa. Dříve se mluvilo o sandboxovém pojetí, nyní už se užívá specifičtější termín „World sandbox“, což může znamenat prakticky úplně cokoliv.

Conqueror's Blade zdroj: tisková zpráva

Pak se totiž objevuje ještě spojení „Big World“, což má být mapa světa s městy a zdroji. Hráči musí zabírat místa se zdroji, aby mohli vylepšovat svou armádu, rozšiřovat její řady a levelovat. Zní to jako strategičtější verze mapy z For Honor, ale upřímně bych byl radši, kdyby tato část fungovala podobně jako v Mount & Blade. Tomu totiž nahrává fakt, že mapa má simulovat denní cyklus, změny počasí a vliv terénu na rychlost.

Conqueror’s Blade vypadá na videích docela dobře, a kromě velení jednotkám vám dovolí obsluhovat různé katapulty, balisty a podobné středověké hračky (doufám, že i trebuchet). Jen ty textové popisy nezkušenému studiu (jejich první velká hra) vážně moc nejdou. Člověk je více zmatený než moudrý. Ale na většinu otázek už brzy poskytne odpovědi uzavřená beta, do které se hlaste zde.

Nejnovější články