Do Falloutu 76 dorazila beta survival módu, omezí nechtěné PvP
zdroj: tisková zpráva

Do Falloutu 76 dorazila beta survival módu, omezí nechtěné PvP

27. 3. 2019 10:59 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Včera do online RPG Fallout 76 dorazil patch 7.5 s betou očekávaného survival módu, který potěší především všechny fanoušky PvP. Zároveň s ním ale přicházejí i nějaké změny klasického módu, který se nyní jmenuje Adventure. Postup vaší postavy se mezi nimi volně přenáší a lze mezi nimi přepínat, pokud usoudíte, že chcete trochu víc nebo míň riskovat.

Nejnovější patch vám totiž v klasickém módu umožní se naprosto vyhnout PvP, pokud vám není po chuti. Když na vás jiný hráč zaútočí a vy neopětujete palbu, nezpůsobí vám žádná zranění. Bethesda zároveň vyvážila poškození zbraní tak, aby bylo prakticky nemožné někoho zabít na jednu ránu i v survival módu. Na každý útok byste tak měli mít alespoň nějakou šanci zareagovat.

Prodloužila se taky doba, kdy jste nezranitelní po tom, co využijete rychlého cestování anebo se respawnujete. V survival módu jsou nicméně všichni hráči v základu nepřátelští a z útočení na ostatní neplynou žádné postihy. Musíte v něm aktivně schovat svou zbraň, aby vás ostatní viděli coby neutrály.

zdroj: Archiv

S vyšším rizikem se ale pojí taky lepší odměny. Můžete plnit různé výzvy, které se budou po týdnu obměňovat, a za samotné zabíjení ostatních kromě odpadu z jejich inventáře dostanete i nějaké předměty ze sekce léčení. Pokud někdo naopak zabije vás, můžete část svých víček vypsat jako odměnu na jejich hlavu.

Hraním survival módu se také budete zapisovat do žebříčků založených na nejrůznějších statistikách, jako je délka života, počet zabitých hráčů, množství získaných zkušeností a tak dále. Tři momentálně nejdéle žijící hráči na serveru jsou zvýraznění na mapě, abyste je snáze mohli připravit o medaili a jejich život předčasně ukončit.

Kromě survivalu patch 7.5 opravuje také některé chyby, které Fallout 76 dlouhodobě trápí. Snad jich na oplátku příliš mnoho nepřidává. Stahovat ho můžete už teď, na PC má zhruba 2 GB, na PlayStationu 4 a Xboxu One asi 4 GB.

Nejnovější články