Do Magic: The Gathering se vrací Faerie, můžeme snad očekávat další Lorwyn?
zdroj: tisková zpráva

Do Magic: The Gathering se vrací Faerie, můžeme snad očekávat další Lorwyn?

19. 7. 2019 10:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Většinou články o „magicích“ píše Vašek, jelikož aktuálně patří mezi jeho nejhranější hry. Já mám tuto éru za sebou, ale protože se objevila zpráva potenciálně sahající do doby předvaškovských Magic: The Gathering, s radostí se ujmu dnešního questu. Do Magiců se vrací legendární Faerie, které se poprvé pořádně ukázaly v edici Lorwyn.

Poprvé jsem se s Magicy setkal ve Future Sightu, ale ihned jsem se zajímal o všechny předešlé edice. Lorwyn pak patří k mým nejoblíbenějším edicím vůbec. Asi proto, že to byl první set, který jsem absolvoval úplně celý včetně turnajů, kde jsem se zejména na draftech a prevkách umisťoval na dobře hodnocených pozicích. Zlaté časy.

Tehdy jsem na stůl nejraději tahal elfy, kteří se množili jak králíci, měli skvělé léčitelské schopnosti a šly s nimi dělat skutečné skopičiny (dokázal jsem jich na stůl dostat třeba sto a přidávat si s nimi stovky životů za kolo…).

Throne-of-Eldraine-Invitation-1 zdroj: tisková zpráva

Nicméně elfové nebyli z těch úspěšnějších balíčků. Zajímaví byli Kithkini, vzpomínám na defenzivní balíček obřích Treefolků (ať žije Doran!). Ale mnohem víc se dařilo Merfolkům, kteří nedávno vládli i Aréně. A ještě lepší než oni byly Faerie, tedy víly, v čele s Vendilionskou klikou z titulního obrázku (jde o verzi z Modern Masters).

Právě ty se vrátí v nové edici Throne of Eldraine, která bude mít prerelease o víkendu 28.–29. září. Bohužel jde o jedinou konkrétní informaci z probíhajícího Comic Conu v San Diegu. Nevíme, zda se skutečně vrátíme do Lorwynu. Může jít o úplně jiné víly z úplně nového nebo jiného světa. Ale proč si nechat ujít takovou příležitost?

Throne-of-Eldraine-Invitation-2 zdroj: tisková zpráva

Lorwyn je z dnešního pohledu velmi zásadní edicí v historii Magiců. Právě tam totiž vznikli Planeswalkeři, kteří se s posledními edicemi stali docela běžnými kartami. Už nejde o velice vzácné borce, které za hru uvidíte jen jednou, možná dvakrát.

Ale kdo ví, co mají tvůrci edic v plánu. Možná nás čeká sentimentální návrat dlouhých 12 let do minulosti, možná něco úplně nového, na co budeme za dalších dvanáct let třeba také vzpomínat s láskou. Já jsem tedy hodně zvědavý, a pokud půjde o Lorwyn, tak se do Magiců okamžitě vrátím.

Nejnovější články