Do TOP 100 indie her za rok 2015 se dostalo 5 českých projektů
zdroj: tisková zpráva

Do TOP 100 indie her za rok 2015 se dostalo 5 českých projektů

11. 12. 2015 14:10 | Novinky | autor: Petr Poláček |

S koncem roku přichází tradiční rekapitulace povedeného, zpackaného, nejhoršího a nejlepšího. Vyhlašovat nej – horší/lepší hry budeme tradičně přes svátky i na Games, ale tentokrát chceme upozornit na jinou anketu. V tradičním hlasování portálů IndieDB a ModDB o nejlepších 100 nezávislých her a modifikací se dostalo mezi nejlepší hned několik českých projektů a šance, že se alespoň některý z nich procpe i do TOP 10 je také reálná. Navíc to můžete ovlivnit, protože hlasování stále běží.

Mezi stovkou nejlepších modifikací podle uživatelů ModDB žádný čistě tuzemský projekt nevidíme, ale protože jde o výsledky hlasování více než 65 tisíc lidí, představuje nejlepší stovka skvělý rozcestník – nemusíte se probírat tisícovkami různých modifikací a zkoušet je, stačí si vybrat z těch, které komunita označila za nejlepší. Anebo si ještě počkejte až na základě hlasování vykrystalizuje desítka nejlepších modifikací roku 2015.

zdroj: Archiv

Pro našince je ale zajímavý pohled na stovku nejlepších nezávislých her podle uživatelů IndieDB. Z více než 60 tisíc hlasů vyplynulo, že jednou z nejlepších vydaných plošinovek roku 2015 je Blackhole od týmu okolo Filipa Krauchera, v kategorii realistických simulací se do TOP 100 dostala Medieval Engineers od Keen Software, kteří zabodovali ještě v kategorii futuristická simulace se svým sandboxem Space Engineers. Svými hlasy hráči protlačili mezi nejlepší i onlineovku Novus Inceptio od Martina Mastného a v sekci chystaných her (nejsou vydané, ani hratelné v early access verzi) se do výběru nejlepších sto indie her dostal i projekt Planet Nomads, o kterém jsme psali včera.

Pokud nám další český projekt neunikl, vybrali hráči z celého světa mezi stovku nejlepších hned 5 tuzemských projektů, což je výsledek, na který se moc pěkně dívá. Potvrzuje entuziasmus, který jsme u vývojářů viděli nedávno během vývojářské konference GDS 2015 v Praze.

zdroj: Archiv

Pokud byste některou ze zmíněných her rádi viděli mezi desítkou nejlepších indie her za rok 2015, pak stačí pro vybraný titul jednoduše hlasovat – máte na to ještě necelých deset dní. To samé ale platí i pro nejlepší modifikace roku 2015 – přehled nejlepších 100 modifikací najdete na této stránce, kde můžete udělit hlas svému favoritovi, aby se prodral mezi nejlepších deset nebo se umístil na bedně.

Nejnovější články