Do Total War: Warhammer II přichází legendární Malus Darkblade a skavení assassin Snikch
zdroj: tisková zpráva

Do Total War: Warhammer II přichází legendární Malus Darkblade a skavení assassin Snikch

28. 11. 2019 15:08 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud vám v druhém totalwařím Warhammeru chyběli další dva kultovní hrdinové staré „fantasky“, určitě vás potěší DLC The Shadow and The Blade. V něm se totiž do hry podívají Malus a Snikch, přičemž myslím, že především první Drucharii potěší české fanoušky, protože o něm vyšlo několik knih i v českém překladu.

V rámci rozšíření nejde jen o dvě postavy, ale rovnou o dvě nové kampaně za Dark Elfy a Skaveny, přičemž musím uznat, že se Creative Assembly snaží dávat do kampaní co nejvíc variability, aby nechrlili jen generály s trochu odlišnými schopnostmi.

Malus Darkblade je neblaze proslulý Dark Elf, který má problém s tím, že v něm sídlí démon Tz’Arkan. Ten je svými dobyvačně krvelačnými tendencemi nestandardní i na jinak krutého Maluse, který tak musí neustále pít speciální lektvar, jinak nad ním Tz’Arkan převezme vládu.

To se samozřejmě projeví i ve hře, kde bude tenhle zápas řešit mechanika Possession. Lektvar na kontrolu démona vám bude dávat Malekith, pokud vy mu budete pomáhat s ovládnutím Vortexu. Nicméně občas prý v bitvě chcete, aby Tz’Arkan získal větší kontrolu a proměnil se v ještě ničivější monstrum.

Celá kampaň Maluse se bude věnovat jeho nekonečnému boji s démonem uvnitř sebe. Začínat bude v Hag Graefu a prý během prvních fází kampaně budete moci učinit rozhodnutí, které kampaň výrazně rozvětví. Navíc během tažení můžete skrze mise naopak víc rozvíjet své démonické schopnosti a získávat nové předměty a následovníky.

zdroj: Archiv

Na druhé straně v traileru i v kampani bude stát nová postava pro skaveny, mistr assassin klanu Eshin, Deathmaster Snikch. Jeden ze dvou nejlepších zabijáků starého světa Warhammeru (druhým je Dark Elf Shadowblade) bude mít také svou kampaň právě za klan Eshin.

Jelikož je Eshin plný zabijáků, během tažení dostanete možnost nepřátele doslova šikanovat ničivými akcemi. Kradení, vraždy, povstání, na vše budete mít 100% šanci, ale postavy, které akci provádějí, budou chvíli mimo. Během kampaně budete dostávat i zakázky od větších klanů a za jejich splnění dostanete jídlo, reputaci, bonusy apod.

Jako obvykle toto placené DLC doprovodí menší update zdarma, v tomto případě lord z Bretonnie Repanse de Lyonesse. The Shadow and The Blade vyjde 12. prosince.

Nejnovější články