Do útoku za Rakousko-Uhersko! Střílečka Tannenberg spouští předběžný přístup
zdroj: tisková zpráva

Do útoku za Rakousko-Uhersko! Střílečka Tannenberg spouští předběžný přístup

16. 11. 2017 14:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zatímco chudáci na západní frontě se krčili v bahně zákopů a rezignovaně krájeli vlastní kamarády lopatami, když se potřebovali o něco hlouběji zakopat, jejich kolegové na východě měli příjemnější prácičku. Žádné prodírání se skrz opevněnou, zadrátovanou zemi nikoho, ale volný poklus skrz pěkné, nepříliš zjizvené lesy a pole, jako za starých dobrých časů před válkou. Chcete-li první světovou zažít taky z té veselejší stránky, bude vás jistě zajímat, že multiplayerová střílečka Tannenberg vstoupila do předběžného přístupu na Steamu.

A mám vás. Onen optimismus nastíněný v úvodním odstavci jsem využil jen jako vábničku, která vás měla nalákat ke zbytku článku. Teď už nemáte jinou možnost, než číst dál o všech těch hrůzách, které vás čekají. Například téhle: Tannenberg oproti svému předchůdci Verdunu zdvojnásobí počet hráčů na 64 v jediném zápase, což znamená výrazný nárůst počtu lidí, co vás chtějí zastřelit, propíchnout, či vyhodit do vzduchu.

Naštěstí se to všechno odehrává na výrazně rozsáhlejších mapách. Ty budou čtyři – titulní Tannenberg, pak Karpatské průsmyky, bitva u Bolimova, a nakonec Brusilovova ofenzíva. Relativně nízký počet by měl být vynahrazen jak velikostí, tak variabilitou. Každé bojiště existuje v různých verzích, většinou ovlivněných počasím. Když v průsmycích sněží, bude se tam prý hrát docela jinak než za jasného slunečného dne.

zdroj: Vlastní

Tannenberg se ovšem od Verdunu liší mnohem fundamentálněji než jen počtem hráčů a prostředím. Celý styl bojování má být úplně jiný. Zatímco v původní hře docházelo k neustálým útokům a protiútokům, jak kdyby se dva svalovci přetahovali o lano, na východě bude mnohem větší prostor k taktické kreativitě. Můžete útočit na kontrolní body, získávat území, dokonce nepřítele obklíčit, což je jádro nového herního módu Maneuver. Zkrátka si nakreslíte vlastní bitevní linie místo toho, abyste slepě bránili ty, které do krajiny vyryly nekončící zákopy.

Pro českého hráče může být zajímavé, že se ve hře objeví také rakousko-uherská armáda. Na rozdíl od Battlefield 1 ovšem nepůjde pouze o lehce přeskinované německé jednotky. Císařsko-královské síly se skládají z mnoha různých národností, z nichž se v traileru představí Rakušané a Maďaři (samozřejmě mluvící svým vlastním jazykem), a vůbec bych se nedivil, kdyby časem přibyla i nějaká ta česká či slovenská brigáda.

K tomu samozřejmě dorazí i nové zbraně, kterých bude přes dvacet, a podobně jako ve Verdunu bude nejvýhodnější postupovat jakožto jednotka místo toho, abyste se s nepřáteli potýkali sami. Za spolupráci dokonce můžete získat speciální bonusy. Teď je ještě třeba vyladit balanc, stabilitu a další věci, s nimiž může pomoct jen hráčská komunita, a k tomu poslouží právě early access, který by se měl přehoupnout do plné verze začátkem příštího roku.

A nakonec ještě pár dobrých zpráv pro majitele Verdunu. Vzhledem k tomu, že Tannenberg jede na stejném enginu a je samostatně hratelnou součástí širší série her z první světové, kterou autoři plánují, se jeho různá vylepšení dotknou i předchozí hry. Updaty grafiky, zvuku či stability vždy zdarma dorazí i do Verdunu, ať Tannenberg vlastníte, nebo ne. Pokud máte Verdun, můžete navíc až do prvního prosince využít věrnostní slevu na Tannenberg ve výši 20 procent, která požadovanou částku na Steamu srazí na 14 eur a nějaké drobné.

Nejnovější články