Dota 2 přichází s kontroverzním systémem předplatného Dota Plus
zdroj: tisková zpráva

Dota 2 přichází s kontroverzním systémem předplatného Dota Plus

13. 3. 2018 17:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Valve nedávno odhalila svůj nový předplatitelský program pro Dota 2. Má jít o nevyhnutelnou evoluci již existujících Battle Passů, kdy přicházející Dota Plus nahradí jednorázové Majors Battle Passy kontinuální službou, která bude platícím zákazníkům pravidelně nabízet nový obsah a výhody.

Majors Battle Passy byly vždy časově omezené konkrétním probíhajícím šampionátem a obsahovaly denní a týdenní výzvy, kosmetické předměty a nejrůznější bonusy. Dota Plus tedy představuje určité zjednodušení, tím že nebude mít ohraničený čas, během kterého musíte dané výzvy splnit. Ať už půjde o stovky obecných úkolů, nebo ty pro konkrétní hrdiny, nebudou omezené konkrétní sezónou světového šampionátu.

Odměny budou nicméně velmi podobné, hraním jednotlivých hrdinů je můžete levelovat a získávat nejrůznější odznaky, dodatečné reakce do chatovacího kolečka a novou herní měnu, za kterou půjdou nakupovat truhly. Předplatitelé budou mít také přístup do speciálního týdenního poháru, kde půjdou získat speciální emotikony a ozdoby na hráčský profil, nicméně do žebříčku se mohou dostat i hráči s jednorázovým tiketem, který Valve prodává v ceně dolar za kus.

Nejkontroverznější součástí předplatného je tak služba Plus Assistant, což je multifunkční nástroj, který vám při hraní bude napovídat, jaký je optimální build pro vašeho hrdinu na základě analýzy milionů nedávných her a jejich výsledku. Asistent přitom bere v úvahu i stav vašeho inventáře a našeptává vám nejen vhodné schopnosti, ale i předměty, na jejichž tvorbu byste se měli zaměřit. A i pokud se zrovna rozhodnete ho neposlechnout, přepočítá svá doporučení na základě vaší volby.

Kromě téhle formy nápovědy Dota Plus nabízí i možnosti rozšířené analýzy po skončení zápasu i během něj, s množstvím grafů a ikonek, abyste měli příležitost zjistit, proč přesně jste umřeli, a jak tomu pro příště zabránit. Také vám může poradit, jak správně sestavit tým a koho poslat na kterou lajnu, tak aby to odpovídalo momentální metě.

A přestože jsem psala, že jednotlivé výzvy nebudou časově omezené, něco na období závislé přesto zůstane – na mapě se v závislosti na ročním období budou měnit různé prvky, to kdybyste náhodou hráli Dotu 2 tolik, že z toho zapomenete, jak je vlastně venku. Předplatné Dota Plus pořídíte od čtyř dolarů měsíčně, nejvýhodnější roční program vyjde na v přepočtu na necelou tisícovku.

Nejnovější články