Dragon Quest X bude online RPG pro obě Wiička
zdroj: tisková zpráva

Dragon Quest X bude online RPG pro obě Wiička

5. 9. 2011 15:41 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Těžko říci, kolik příznivců má u nás série Dragon Quest, ale minimálně díky vynikajícímu osmému dílu z PlayStation 2 by vás tak deset až patnáct být mohlo. A když se k tomu přidá těch pár, co se do série zamilovalo díky Dragon Quest IX z DSka, tak už to dá dohromady partu, která by si mohla užít Dragon Quest X při společném hraní. Proč společně a ne každý sám? Protože Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes bude online záležitost určená pro kooperativní hraní. Sólo hraní bude hra podporovat, ale když je stavěná pro kooperaci, asi to nebude extra zábavná varianta.

Hra byla oznámena už v roce 2008 pro Wii, až na aktuální tiskové konferenci však byly zveřejněny první konkrétnější informace. Vedle Wii verze je v přípravě i graficky vylepšená varianta pro chystanou konzoli Wii U, obě mezi sebou budou vzájemně kompatibilní. Pro hraní využijete i handheld 3DS, který bude sloužit k transferu vaší postavičky mezi hrami či konzolemi.

Podrobností přímo o hře je zatím k dispozici žalostně málo. Jisté ale je, že souboje budou tahové, což je pro primárně online hru zajímavý koncept. DQX by měla vyjít někdy v průběhu příštího roku (zřejmě až ke konci, společně s konzolí Wii U), v plánu je i beta test, ale to je pro nás Evropany hudba vzdálené budoucnosti. Pokud se Nintendo přidrží své strategie, tak hra příští rok vyjde jenom v Japonsku a do Evropy se dostane s lehkým, ročním, zpožděním.

Nejnovější články