Dubnové Games with Gold a PS Plus nadělují výborné Uncharted a prvotřídní závodní simulátory
zdroj: Vlastní foto autora

Dubnové Games with Gold a PS Plus nadělují výborné Uncharted a prvotřídní závodní simulátory

2. 4. 2020 10:09 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Spousta vydavatelů a vývojářů se nám snaží pomoct v boji proti nudě v „domácím vězení“ tím, že dávají své hry do slev, bundlů, nebo úplně zdarma. Nesmíme ale zapomínat ani na služby, které máme dlouhodobě předplacené, ať už jde o počítačový Xbox Game Pass a Uplay+, nebo konzolové Games with Gold a PlayStation Plus, kterých se týkají následující řádky.

Games with Gold

Xbox to má tradičně složitější s termíny, v nichž máte možnost přidat si nabízené hry do knihovny. Jen jedna ze čtveřice, tentokrát vlastně pětice, her je k mání od začátku do konce dubna, a tou je chválená závodní simulace Project CARS 2 od Slightly Mad Studios, kteří stojí za sérií Need for Speed Shift, připravují třetí Project CARS a chystají také akční závody podle filmu Rychle a zběsile.

V druhé půlce dubna se na Xboxu One i Xboxu 360 odemknou další závody Toybox Turbos, ale v tomto případě jde o ryzí párty arkádu, ve které se miniaturní autíčka prohánějí po kuchyňské lince, školních lavicích či kulečníkovém stole.

Zbylé tři hry můžeme obě zařadit do žánru RPG. V první půlce dubna si na obou konzolích můžete připomenout úplně první díl výborné série Fable v remasterované verzi Anniversary, zatímco napjatě očekáváme oznámení regulérní čtyřky, o které se už roky vedou spekulace.

Zbylé dvě hry tvoří první a druhý díl doporučeníhodné série Knights of Pen and Paper, ve které prožijete klasickou seanci Dračího doupěte s tím rozdílem, že vaši imaginaci střídá grafické ztvárnění putování družiny a jejích lapálií. V tomto případě ale nezapínejte Xbox 360, protože hra je stejně jako Project CARS 2 dostupná jen na současné generaci.

GWG_16x9_4UP_ESRB_JPG zdroj: Xbox Wire

PlayStation Plus

Už jsou to čtyři roky od posledního dílu adventurní série Uncharted s charismatickým Nathanem Drakem v hlavní roli. Pokud vás tato série úplně minula, tak sice budete o leccos ochuzení vynecháním prvních tří dílů, ale naskočení rovnou do Uncharted 4: A Thief’s End vám zážitek vyloženě nezkazí.

A můžete pak navázat solidní odbočkou Uncharted: The Lost Legacy (která není součástí nabídky), ve které není Nathana vůbec zapotřebí. Zdalipak se ještě někdy dočkáme dalšího dílu, a pokud ano, vyjde dřív než prokletá filmová adaptace, která za dekádu stihla vystřídat sedm režisérů?

Druhou a poslední hrou dubnového PlayStation Plus jsou brilantní závody DiRT Rally 2.0, které nedávno oslavily teprve své první narozeniny a dostaly výroční edici s obsahem ze season passu. Ten si v případě zájmu musíte přikoupit, protože v nabídce je jen základní hra, která ale sama o sobě má rozhodně co nabídnout. Obě tyto hry si můžete přivlastnit v období mezi 7. dubnem a 4. květnem.

zdroj: Sony

Nejnovější články