Dva skřetí kmeny, dvě příběhové kampaně. Middle-earth: Shadow of War představuje chystaná DLC
zdroj: tisková zpráva

Dva skřetí kmeny, dvě příběhové kampaně. Middle-earth: Shadow of War představuje chystaná DLC

25. 10. 2017 18:16 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vím, že je to vzhledem k obrovským horám skoro na všech stranách poněkud podivné, ale Mordor se rozšiřuje. Nejnovější tolkienovské (i když tohle přídavné jméno je diskutabilní) dobrodružství Middle-earth: Shadow of War se v rámci expansion passu během letošního a příštího roku dočká dvou nových skřetích kmenů plně integrovaných do systému Nemesis. Navíc dorazí páreček příběhových kampaní v hlavních rolích s Eltariel a Baranorem, a to už zní jako něco, co stojí za pozornost.

Začněme novými skřety. První kmen si říká Slaughter neboli Masakr, a jméno je to zvolené výborně. Tihle špinavci mají nejraději ze všeho krev, vnitřnosti, a navíc ještě trochu krve, takže jejich hnusně páchnoucí pevnosti nejspíš poznáte na první pohled. Přinesou s sebou i nové legendární vybavení, čili budete mít dobrý důvod je lovit – ovšem oni vám tuhle laskavost oplatí, protože jsou tak krvežízniví, že vás můžou přepadnout vážně naprosto kdykoli. Těšit se na ně můžete někdy během listopadu.

Kmen Outlaw, tedy Psanec, je výrazně sympatičtější. Místní skřeti si ze všeho nejvíc váží své vlastní svobody a nezávislosti, takže budou vzdorovat jak vám, tak Sauronovi. Nějaké prsteny moci a temní či světlí pánové je zkrátka příliš nezajímají, a když si přijdete jejich loajalitu vydobýt násilím, můžete můžete očekávat vrhací sekeru v obličeji. Kmen Outlaw dorazí v prosinci.

zdroj: Archiv

No a teď k příběhovým DLC. To první, Blade of Galadriel, se věnuje elfce Eltariel, elitní vražednici ve službách Paní Lórienu. Ta se v rámci své mordorské mise potýká s hrozbou Nazgûlů a její hlavní nemesis je nejnovější přírůstek do temné Devítky. Naštěstí máte k dispozici dvě dýky, světlo Galadriel a spoustu dalších bojových schopností a vychytávek, takže byste měli být více než schopní dokončit příběh a získat 8 legendárních skřetů plus Eltarielin skin pro hlavního hrdinu, to všechno v únoru příštího roku.

Poslední přídavek, Desolation of Mordor, je naplánován na květen 2018, a v hlavní roli tu vystoupí kapitán Baranor z Minas Ithil. Ten se rozhodne v Mordoru založit novou říši, nebo alespoň relativně bezpečné útočiště pro lidi a další svobodné obyvatele Středozemě, co se jim moc nechce úpět pod Sauronovou železnou botou. Pro svůj projekt si vybral poušť Lithlad, i když z knížek víme, že by ve skutečnosti díky sopečnému prachu a blízkosti k jezeru Núrnen mělo jít o relativně úrodnou oblast. Jenže místním zrůdám se tahle bohulibá iniciativa rozhodně líbit nebude, a tak se připravte na verbování lidských žoldáků a nemilosrdný frontální boj. Odměnou vám bude podobně jako v předchozím DLC Baranorův skin pro Taliona.

Expansion pass, který vám tohle všechno poskytne, si můžete na Steamu pořídit za 40 eur, případně v rámci Zlaté edice za 100 eur i s původní hrou. Kdyby se vám nechtělo do příběhu, ale další skřety byste rádi, volte Stříbrnou edici za 80. A aby těch možností nebylo málo, jednotlivé kousky budou dostupné samostatně za 12 eur kromě Desolation of Mordor. To bude vzhledem ke své velikosti a skutečnosti, že přidává celý jeden nový region, stát eur 16.

Nejnovější články