Dvojitý útok Gwentu: brzy dorazí příběhová kampaň i e-sportové turnaje
zdroj: tisková zpráva

Dvojitý útok Gwentu: brzy dorazí příběhová kampaň i e-sportové turnaje

22. 8. 2017 16:58 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jestli má některá karetní hra naději na úspěšné zvládnutí příběhového singleplayeru, pak to musí být Gwent. CD Projekt RED už nade vší pochybnost prokázal, že tvořit napínavé a zábavné vyprávění mu jde jedna báseň. A my jsme se po různých náznacích konečně dozvěděli, o čem ona kampaň vlastně bude. Její hrdinkou se stane protřelá válečnice, královna Meve z Lyrie a Rivie, jejíž vláda je opět ohrožena. A to není všechno – Poláci dále zveřejnili své plány na to, jak z Gwentu udělat e-sportovou senzaci.

Začneme ale kampaní. Meve, kterou si určitě všichni čtenáři knižní série dobře pamatují a která Geraltovi udělila oficiální přízvisko „z Rivie“, se potýká s blížící se invazí. Kdo za ní stojí, to zatím CD Projekt neprozradil. Teoreticky by to mohl být opět Nilfgaard, ale upřímně řečeno bych se podobnému opakování historie raději vyhnul. Stejně dobře může jít o vzbouřeného lorda či sedláckou chamraď, co není spokojená s tím, že se dnem i nocí dře a umírá hlady, chátra jedna protivná.

Příběh vás zavede do míst, která jste v zaklínačských hrách dosud nenavštívili, a i tady budou mít čtenáři pochopitelnou výhodu. Například město Rivie se v knížkách objevilo ve velice prominentní roli. Během své cesty budete plnit úkoly, činit složitá morální rozhodnutí, sbírat suroviny a kartičky, a pochopitelně také zápasit v gwentu. Ten zde bude reprezentovat skutečné bojování, nikoli hru na hospodském stole, a tak se dočkáte i příběhových zápasů, které pořádně zohýbají ustanovená pravidla.

zdroj: Archiv

Pokud byste radši zůstali u běžného multiplayerového hraní, pak určitě rádi uslyšíte novinku o e-sportové sérii Gwent Masters. Půjde o hodnocené sezóny a turnaje stojící mimo klasický žebříček Ranked, v nichž budete soupeřit nejen o čest a slávu, ale také velmi slušné odměny. Proběhne 8 turnajů Gwent Open (první už na Gamescomu), každý z nich s prizepoolem 25 tisíc dolarů. Mezi ně budou vloženy 4 turnaje Gwent Challenger s prizepoolem 100 tisíc dolarů. No a na konci příštího roku proběhne oficiální mistrovství světa, kde se bude hrát o celých 250 tisíc dolarů a vítězný prsten.

Gwent: The Witcher Card Game zdroj: tisková zpráva

To už jsou velmi pěkné peníze, jenže zvítězit, to nebude úkol pro nováčky. Je potřeba počítat s tím, že v Gwent Masters platí speciální pravidla – do turnaje si například musíte poskládat 4 různé balíčky, z nichž ani jeden nesdílí frakci s jiným. Soupeř vám na začátku zápasu jeden z nich zabanuje, takže je potřeba, abyste uměli hrát na několik různých způsobů.

Na každý turnaj je potřeba se nejdřív kvalifikovat, čehož dosáhnete dobrými výkony v jednotlivých, 2 měsíce trvajících sezónách – ta první začíná v září. Za vítězství si vyděláte tzv. „korunní body“, ale ty vám nemusí stačit, protože některá místa na mistrovství světa jsou rezervovaná pro různé vítěze Gwent Challenger… No, je to docela složité, ale když se podíváte na následující video, určitě vám to hned bude jasnější, protože celá struktura je tam pěkně vysvětlena pomocí obrázků a dalších vizuálních pomůcek.

zdroj: Archiv

Když se tak dívám na plánované novinky, trápí mě, že si pro Gwent nejsem schopný vyhradit víc času, ale myslím, že právě příběhová kampaň je něco, co by mě mohlo dostat zpátky do hry. Skutečnost, že má vlastní název, který mimochodem zní Thronebreaker, navíc naznačuje, že nepůjde o poslední kousek singleplayerového obsahu. Královna Meve vyrazí karbanit o svůj trůn ještě letos a já půjdu do boje spolu s ní, tak jako kdysi Geralt a Cahir.

Nejnovější články