EA nabízí na Originu zdarma kouzelnou strategii Theme Hospital
zdroj: tisková zpráva

EA nabízí na Originu zdarma kouzelnou strategii Theme Hospital

21. 1. 2015 14:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

U nových vydání starých her ještě chvíli zůstaneme. Pokud jste koupili některé z nově vydaných starých Star Wars her na GOG, můžete si tentokrát zcela zdarma přijít na legendární titul, který s Hvězdnými válkami nemá nic společného. EA totiž uživatelům služby Origin nabízí možnost získat zdarma parádní budovatelskou strategii Theme Hospital od Bullfrogu. Stačí se buď přihlásit do Originu a najít kategorii her zdarma (On the house), nebo klikněte sem. Hned vám řeknu, proč byste to ne mohli, ale měli udělat, jestliže ještě Theme Hospital koupenou nemáte.

Theme Hospital vyšla pro PC a první PlayStation v roce 1997 a okamžitě se zařadila mezi nejlepší hry Bullfrogu. Na rozdíl od o tři roky starší simulace zábavního parku Theme Park totiž Theme Hospital nesklouzla po čase do chaosu a byla zábavná od první do poslední mise. Zejména kvůli slovnímu i vizuálnímu humoru. Tvůrci nechali hráče léčit klasické, ale i naprosto bizarní nemoci, které názorně prezentovali prostřednictvím roztomilých pacientů i lékařských procedur. Theme Hospital nebyla nijak obtížná hra, spíš naopak. Míra šarmu a nápaditosti však menší problém s nízkou obtížností bez potíží upozadila.

K budování nemocnice samozřejmě patří výběr zaměstnanců, budování lékařských pracovišť od obecných po specializovaná, starost o pořádek v nemocnici a snaha vyléčit co nevíce pacientů, kteří se nezřídka nebáli vyprázdnit obsah žaludku v čekárně. Holt jste měli málo ordinací a čekací lhůty byly příliš dlouhé. Časem bylo nutné nemocnici rozšířit do nových prostor, občas bylo dobré vyléčit VIP pacienta (račte si nechat propíchnout nafouknutou hlavu pane starosto), ale hlavně si člověk musel hlídat peníze. Zdravotnictví v Theme Hospital není charita!

Množství nemocí, přístrojů, ordinací, chorob i situací nabízela a nabízí Theme Hospital dostatek na to, abyste s ní strávili příjemný večer, odpoledne, ale klidně jen pár minut. Na pohled sympatická grafika se spoustou humoru a příjemně zábavná a nestresující hratelnost se nikdy nezají, což je jeden z největších úspěchů hry. Bullfrog totiž jednotlivé prvky hratelnosti sladili natolik dokonale, že už je pak nikdy nikdo nedokázal napodobit.

V letech po vydání Theme Hospital se objevila celá řada přiznaných i nepřiznaných klonů, ale žádný z nich nebyl stejně zábavný na hraní, a ani zdaleka tak vtipný. Jmenovat můžu třeba průměrný pokus Hospital Tycoon od Codemasters a Deep Red Games z roku 2007.

Asi tak budu nosit dříví do lesa, ale pokud jste Theme Hospital ještě nikdy nehráli a nyní máte možnost hrát zdarma, určitě ji nenechte plavat. Velká škoda, že na Originu je zdarma jen PC verze, protože GOG třeba prodává i verzi pro Mac. Jinak je PlayStation verze hry dostupná i pro majitele PS Vita a PS3.

Nejnovější články