EA představili Unravel – roztomilou plošinovku s hrdinou z vlny v hlavní roli
zdroj: tisková zpráva

EA představili Unravel – roztomilou plošinovku s hrdinou z vlny v hlavní roli

15. 6. 2015 23:41 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tak trochu příběh Kukyho i sérii LittleBigPlanet připomíná hříčka představená v rámci konference EA. Zástupce švédského vývojářského týmu Coldwood Interactive sice byl na pódiu viditelně nervózní, sympatie i podporu publika si však získal velmi rychle. A notně mu k tomu pomohl maličký a zcela červený Yarny. Sahlin představil Unravel, plošinovku založenou na fyzikálních hrátkách, ve které hráči ovládají postavičku Yarnyho (odvozeno od anglického yarn, tedy příze), který se neustále páře a využívá své ryze vlněné konstituce k překonávání překážek. Těžko však cokoli dalšího vysvětlovat – nenechte si ujít prémiový trailer ukazující pohádkovou atmosféru i sympatického hlavního hrdinu v akci.

Unravel název hry by se dal přeložit jako odhalení či odhalit a přesně o to s hlavním hrdinou půjde – Yarny je vyroben z jediného vlákna a s každým dalším krokem se více a více odmotává a odhaluje. Pohybovat se přitom bude v prostředí bohatě inspirovaném Skandinávií. Samotný příběh hry bude vyprávět o dávno zapomenuté rodině, kde jediným pojítkem zůstalo právě ono vlákno táhnoucí se od začátku hry až do jejího konce a celé se to navíc obejde bez jediného vyřčeného slova.

Slov však zřejmě nebude k emotivnímu zážitku třeba. Hlavními pilíři němého vyprávění pak budou laskavost, roztomilost a dle slov autorů i láska a dokonce i vztahy mezi jednotlivými lidmi, které by se s trochou nadsázky daly připodobnit k onomu křehkému vláknu táhnoucímu se od jednoho začátku k nějakému konci. Teď už si ale nenechte ujít onen slibovaný trailer:

zdroj: Archiv

Unravel vyjde na PC, Xbox One a na PlayStation 4, datum vydání nám však zatím zůstalo utajeno. V rámci E3 se ovšem jistě brzy dozvíme další zajímavé informace.

Nejnovější články