Elite Dangerous má další srdceryvný příběh: záchranu hráče po třech měsících nekonečné samoty
zdroj: tisková zpráva

Elite Dangerous má další srdceryvný příběh: záchranu hráče po třech měsících nekonečné samoty

27. 2. 2019 11:54 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Komplexní vesmírný simulátor Elite Dangerous dává prostor k vzniku mnoha příběhů, na které jejich aktéři a mnozí diváci nikdy nezapomenou. Jeden takový se stal právě v těchto dnech. Zahrnuje nerozvážnou snahu pokořit hranice a hrdinství jedinců, kteří nemyslí jen na sebe.

Velitel Deluvian Ryes Cruz se před třemi měsíci rozhodl pokořit velmi nebezpečný rekord – doletět na běžný pohon dál od Solu než kdokoliv před ním a následně se pomocí skoku vrátit zpátky. Jenže podobně jako jistá výprava Čechů na severní pól ani on si pořádně nespočítal palivo potřebné pro zpáteční cestu.

V jistý moment už nebylo cesty zpět, ale Deluvian se nevzdal, vypnul veškeré systémy svého plavidla vyjma podpory života, vyslal nouzový signál a čekal. A čekal. Nakonec čekal tři dlouhé měsíce na přílet svých zachránců z týmu Fuel Rats.

Záchrana to byla velmi složitá. Hledat ztracenou loď ve vesmíru není žádná sranda, když se její majitel nemůže po celou dobu zdržovat ve vesmíru, aby nezemřel. Deluvian se jen čas od času připojil do hry, aby jeho zachránci mohli zkontrolovat, že stále drží správný kurz směrem k jeho nouzovému signálu.

Nakonec to ale dobře dopadlo. Fuel Rats přečerpali své palivo do doteď bezvládné trosky, která hned na to vítězoslavně skočila zpátky do civilizace. Deluvian tomu nemohl uvěřit, jeho vděk byl hmatatelný. Na celou záchrannou misi trvající tři a půl hodiny se můžete podívat v Twitch videu níže.

 

Nejnovější články