Empire of Sin přenáší styl XCOMu do prostředí americké mafie dvacátých let
zdroj: tisková zpráva

Empire of Sin přenáší styl XCOMu do prostředí americké mafie dvacátých let

12. 6. 2019 12:50 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Asi byste nehádali, že vývojářské studio Romero Games přijde s tahovou strategií, že? Ale je tomu tak a ve spolupráci s Paradoxem přinesou příští rok xcomovskou tahovou strategii Empire of Sin, která se odehrává v Chicagu 20. let během války mafiánských bossů.

Ve hře se stanete jedním ze čtrnácti mafiánských bossů, kteří válčí o Chicago, přičemž tu najdete reálná jména jako Stephanie St. Claire či Al Capone i fiktivní. Mimochodem ne, Stephanie v Chicagu nepůsobila, ale holt pro herní dobro je třeba reálie ohýbat. Hlavní je, jak ohebná budou herní pravidla.

Během strategického plánování se snažíte expandovat své území a vydělávat na pašování a výrobě alkoholu, hernách, nevěstincích apod. Expanze samozřejmě probíhá násilně a tehdy přijde na řadu tahový systém. Od stylu XCOMu (a další řady tahovek) se Empire of Sin nemá moc lišit. Postupujete po bojišti, využíváte kryt, chlapíka s puškou chce mít vzadu, toho s brokovnicí vepředu.

zdroj: Archiv

Různé postavy mají samozřejmě různé schopnosti a to jak pro boj, tak i zlepšují některé vaše výrobny a podniky. Ty také levelujete, abyste přilákali movitější zákazníky, prostě klasický kolotoč. Empire of Sin asi nebude nějak revoluční hrou, ale pokud bude fungovat s taktické části, beru ji všem deseti. Protože kolik dobrých mafiánských her jsme v posledních letech viděli?

Empire of Sin vyjde příští rok na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch.

Nejnovější články