End of Nations vstala z popela a změnila žánr - je z ní MOBA
zdroj: tisková zpráva

End of Nations vstala z popela a změnila žánr - je z ní MOBA

12. 7. 2013 19:21 | Novinky | autor: Adam Homola |

Čas od času se stane, že studio zkrachuje a hry se ujme někdo jiný. Občas to udělá vydavatel, občas je to kvůli studiu, ale málokdy se stane, že rozpracovaná hra změní žánr. End of Nations, která začala jako online real timeová strategie, se ale změnila a nově patří do žánru MOBA (multiplayer online battle arena) her. Bok po boku s veleúspěšnou Dotou 2, League of Legends a hromadou dalších teď bude bojovat o váš drahocenný čas.

Sice se nám tady nestala ze závodní hry strategie a změna z MMORTS na MOBA RTS není na první pohled tak velká, ale v praxi to bude rozdíl velký. Vydavatel Trion Worlds teď hru navíc popisuje jako světově první MOBA RTS hru.

Na oficiálním webu, kde se můžete taky přihlásit do bety, stojí následující: “End of Nations je taktická MOBA, ve která váš úspěch na bojišti závisí na rychlých rozhodnutích v žáru boje, a na hrdinech i jednotkách, kterým velíte. Ovládněte hru během týmových zápasů a vyšvihněte svého velitele na vrchol žebříčků.”

Připomeňme, že na End of Nations dělali původně Petroglyph Games a hra byla oznámená už v roce 2010. Jenže pak přišly problémy a studio postihlo nemalé propouštění. Petroglyph nakonec hru prodali Trion Worlds, kteří vývoj převzali a od té doby jsme o hře jako takové až dodnes skoro nic neslyšeli. O aktuální MOBA verzi hry zatím skoro žádné informace nejsou, ale dá se očekávat, že se to velmi brzy změní...

Nejnovější články