Epic Games Store má nyní stejný systém vracení peněz jako Steam a chystá spoustu funkcí
zdroj: Epic Games

Epic Games Store má nyní stejný systém vracení peněz jako Steam a chystá spoustu funkcí

14. 1. 2019 16:25 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Před Vánoci spuštěný Epic Games Store je, a ještě nějakou dobu bude, v plenkách. Momentálně postrádá spoustu uživatelsky žádaných funkcí, ale tvůrci k prosbám nejsou hluší. Postupně přibudou nejžádanější prvky, ale musí se začít těmi opravdu důležitými, jako je možnost vrácení peněz v případě nespokojenosti.

Epic Games Store uměl vracet peníze od svého spuštění. Stačilo napsat na podporu s rozumným důvodem a nechtěná hra byla fuč. Přitom nezáleželo na tom, kolik hodin jste ve hře odehráli, ale měli jste právo jen na dva „refundy“ ročně.

Nový systém prakticky kopíruje Steam – jakoukoliv hru můžete vrátit bez udání důvodu do 14 dní od její koupě, pokud jste v ní neodehráli víc než 2 hodiny. To můžete udělat během roku nesčetněkrát. Vrátí se vám peníze nejen za samotnou hru, ale i další nákupy ve hře, pokud je to možné (v případě spotřebovaných nebo pozměněných předmětů máte smůlu).

Šéf vydavatelského plánu Sergej Galjonkin (tvůrce SteamSpy) se podělil o spoustu plánovaných funkcí Epic Games Storu na svém Twitteru. Například se chystá podpora regionálních měn pro všech 130 podporovaných zemí (aktuálně je podporováno pouze 30 regionů, protože jde o zdlouhavý proces).

Galjonkin dále potvrdil, že se pracuje jak na achievementech, tak i údajích o odehrané době. Časem přibude možnost psát uživatelské recenze, nicméně bude na jednotlivých vydavatelích her, zda tuto možnost u svých produktů povolí. Zároveň s tím se pracuje na řešení palčivého review bombingu, ale konkrétní metodu si Galjonkin nechává pro sebe.

Poslední informace se týká vpouštění her do obchodu. V průběhu letošního roku se postupně víc a víc otevřou brány širšímu publiku vývojářů, ale nemáme očekávat moment, kdy se ze dne na den umožní přístup úplně všem.

Epic Games Store stále plní svůj slib nabízet jednu hru zdarma každé dva týdny. Aktuálně můžete bezplatně skočit po výborné adventuře What Remains of Edith Finch a od 24. ledna do 7. února dostanete možnost přivlastnit si balíček párty her The Jackbox Party Pack.

Nejnovější články