Epic startuje vývoj nové Unreal Tournament hry - bude zcela zdarma
zdroj: tisková zpráva

Epic startuje vývoj nové Unreal Tournament hry - bude zcela zdarma

8. 5. 2014 22:21 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Sedm let od vydání poslední Unreal Tournament hry a patnáct let od vydání hry první začíná (ne na dny, ale na roky) série novou éru – dnes startuje vývoj nové Unreal Tournament hry, která má být k dispozici zcela bezplatně a bez jakýchkoli mikrotransakcí nebo jiných plateb.

Tým UT veteránů začíná podle tohoto blog postu vývoj nového dílu UT s absolutním zapojením komunity. Od prvního řádku kódu chtějí tvůrci vyvíjet nový díl Unreal Tournament ve spolupráci s komunitou, ale pokud se ptáte, jak má tedy hra vydělávat, pak je odpověď jasná: po vzoru Unity obchodu chtějí tvůrci z Epic vydělávat na virtuálním tržišti, kde libovolní vývojáři budou prodávat svůj obsah, z jehož prodeje půjde část tržby na účet Epicu. Mohou to být modifikace, grafika, hudba, zvuky, nové zbraně atd. Epic se zjevně inspiruje nejenom Unity obchodem, ale též u Team Fortress 2.

Nový Unreal Tournament využívá logicky Unreal Engine 4, veškerý obsah bude vývojářům dostupný na GitHub a cílem je vývoj klasické kompetitivní střílečky pro PC, Mac a Linux. O konzolích nepadlo ani slovo.

Všechny podstatné odkazy najdete v tomto blog postu, kde se praví, že průběh vývoje lze sledovat i na Twitchi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články