Fabular: Once upon a Spacetime  kombinuje klasické pohádky se sci-fi
zdroj: tisková zpráva

Fabular: Once upon a Spacetime kombinuje klasické pohádky se sci-fi

31. 5. 2016 12:01 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Atraktivní a pixelartem střižená roguelike akce Fabular: Once upon a Spacetime bude vyprávět příběhy klasických pohádek říznuté moderní explorativní sci-fi akcí. V rozlehlém a mírumilovném vesmírném království nebezpečný řád temných rytířů ukradl Slunce. Odrazili několik trestných výprav vedených královskými syny, a tak král vysílá vás, svého nejmladšího potomka. Jak lépe začít pohádkové putování, kde se tradiční pohádkové postavy ocitnou v netradičním sci-fi prostředí?

Jako další zdroj inspirace, kromě pohádek, slouží trojčlennému týmu autorů také fantasy gamebooky, z kterých přejímá prvky větveného vyprávění. Vedle toho se hráči dočkají i pixelartem vykreslených surrealistických lokací, které budou dokresleny na retro poměry poněkud netradičně užitým dynamickým nasvětlením scén.

Nebezpečí tak bude spočívat v podobě krátkých textových dobrodružství nebo přímo v boji akčního rázu. Na přetřes tak přijdou úskoky a úkroky, zběsilá komba a drcení tlačítek ovladačů i klávesnic. Celá hra je přitom vidět z top-down pohledu a stylizací i pohybem herním světem skrze hvězdnou mapu hra může připomenout například nezávislou FTL.

I zde si půjde vybírat koráb dle svého gusta a ražení a nadále jej vylepšovat. Zajímavě zní i to, že samotné typy lodí budou kopírovat klasické archetypy her na hrdiny. Fabular tak nabídne například klasického bojovníka (tanka), vraha nebo alchymistu, jehož specializací je boj na větší vzdálenosti. Trojici základních „postav“ pak mohou rozšířit další typy lodí, jež se ale teprve odemknou v průběhu hraní.

Základní premisa hry je rozhodně zajímavá a originální. To dokládá i úspěch hry na Greenlightu vyhráno však ještě rozhodně není – pro další vývoj hry jsou potřeba finance a o ty si tvůrci říkají na Kickstarteru. Tam do konce kampaně zbývají ještě dva týdny a necelých 14 tisíc liber. A ty hráče, kteří by se po podobném nášupu informací a slibů ještě cítili být na vážkách, pak může britsko-maďarský tým získat na svojí stranu pohádkově laděným trailerem:

zdroj: Archiv

Nejnovější články