Fallout Shelter je mobilní simulace Vaultu a jeho obvyvatel
zdroj: tisková zpráva

Fallout Shelter je mobilní simulace Vaultu a jeho obvyvatel

15. 6. 2015 7:42 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fallout 4 nebyla jediná postapokalyptická hra, která se na tiskové konferenci Bethesdy blýskla. Tou druhou je další kousek ze stejného univerza s názvem Fallout Shelter. Jde o free to play hru pro mobilní telefony a tablety, ale Todd Howard na pódiu jedním dechem dodal, že tohle není typická free to play hra. Žádný obsah v ní není schovaný na platební bránou a nic se tu nestaví věčnost, kterou byste zkracovali přes kupování diamantů nebo doplňování energie.

Howard tvrdí, že se tvůrci inspirovali u XCOMu, FTL, nebo třeba Sim City. Fallout Shelter je mixem budovatelské a strategické hry, kdy se staráte jak o udržování a budování podzemního Vaultu, tak o jeho obyvatele. Vaším cílem je mít velký prosperující Vault se šťastnými obyvateli. Každý člověk má ve Vaultu své statistiky a postupně zvyšuje i svoji úroveň.

zdroj: Archiv

Jednotlivé lidi můžete trénovat a tím je levelovat rychleji, navíc má každý po ruce své předměty, zbraně a obleky. Ty se mu sejdou ve chvíli, kdy dotyčného vyšlete z Vaultu ven, do pustiny. Jak se vám bude Vault postupně rozrůstat, musíte bedlivě sledovat potřeby lidí - to znamená stav jídla, vody a jak jste na tom s energií.

Fallout: Shelter zdroj: tisková zpráva

Jedinou věc, kterou vám Bethesda skrze mikrotransakce prodá, jsou Lunch Boxes, díky kterým získáte víc lootu. Ten byste ale neměli nijak životně důležitě potřebovat pro samotné hraní, takže můžete bez problémů hrát opravdu zdarma. Howard několikrát zdůraznil také fakt, že Fallout Shelter můžete hrát offline, připojení není vyžadováno. Hra je na iOS venku už teď, stáhnout si ji můžete z AppStore. Android verze bude taky, ale kdy, zatím nevíme.

Nejnovější články