Fandové bojových mechů můžou jásat, Square Enix chystá střílečku Left Alive
zdroj: tisková zpráva

Fandové bojových mechů můžou jásat, Square Enix chystá střílečku Left Alive

19. 9. 2017 16:29 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mechů podle mě není nikdy dost. Dodnes jsem zklamaný, že Pohádky z mechu a kapradí nepojednávají dvou hrdinných čepičkovaných pilotech a jejich zabijáckém robotovi s plasmovými puškami místo rukou. Tuhle dětskou frustraci by mohl alespoň částečně zažehnat nejnovější projekt studia Square Enix jménem Left Alive. Zatím toho o něm nevíme mnoho, kromě faktu, že se v něm objeví mechové, že se bude odehrávat ve zdevastovaném světě, a že vývojářský tým obsahuje víc hvězd než nebe nad Saharou.

Projektu, který je prozatím vágně označován jako „akční survival střílečka“, z ředitelské židle velí Tošifumi Nabešima, veterán studia From Software, který se podílel například na sérii Armored Core a také obstaral scénář k Dark Souls 2. Producentem bude Šindži Hašimoto, kterého si budou pamatovat fandové Front MissionFinal Fantasy VII nebo Kingdom Hearts. O design postav se postará Jódži Šinkawa, o jehož zkušenostech asi není třeba pochybovat – stačí říct tři slova: Metal, Gear a Solid.

Kromě zmíněných pánů by vás mohla zajímat taktéž přítomnost Takajuki Janaseho, který má s mechy osobní zkušenost – designoval je totiž pro seriál Ghost in the Shell: Arise, Xenoblade Chronicles X a další tituly. Ale abych vás tady nenudil sáhodlouhým výčtem japonských jmen: podívejte se na níže přiložený trailer (ve skutečnosti spíš krátký teaser), který naznačuje, že se světem je něco hodně špatně. Tipnul bych si další světovou válku.

zdroj: Archiv

Není pochyb, že se o Left Alive brzo objeví další podrobnosti, ale prozatím bych všem fanouškům dupajících železných monster s bezbranným kouskem masa uvnitř radil trpělivost. Hra pochopitelně nestihne letošní vydání – to přijde až někdy v průběhu příštího roku, a to na PC (Steam) a PlayStation 4.

Nejnovější články