Fanoušci chystají remasterovanou verzi původního STALKERa
zdroj: tisková zpráva

Fanoušci chystají remasterovanou verzi původního STALKERa

5. 11. 2019 10:19 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Víc než dvanáct let nás dělí od vydání původního STALKERa Shadow of Chernobyl. Časová propast se nevyhnutelně podepsala na tom, jak dnes vnímáme grafickou stránku hry. V době, kdy jsou remastery na denním pořádku, marně čekáme na oficiální přepracování, stejně jako budeme ještě dlouho čekat na pokračování STALKER 2. Buďme proto vděční za modderskou komunitu, která chystá modifikaci značně vylepšující grafiku původní hry.

Modifikace STALKER SoC Remaster nesahá do funkčních prvků hry STALKER Shadow of Chernobyl, takže pokud se díky modu vrátíte do radioaktivní zóny, z hlediska hratelnosti vás žádné změny nečekají. Zato vaše oči nebudou tolik trpět, protože se budou dívat na hru, která ani v dnešní době neurazí.

Grafických zlepšováků je nepočítaně. Nové textury, které dosahují rozlišení až 8K, krásné paprsky procházející listím stromů, teselované modely postav, detailní zbraně, kompletně přepracované počasí s oslepujícími blesky, ray-tracing a v neposlední řadě spousta stínů (včetně stínů trávy), aby grafika dostála jménu hry.

Modifikace je stále ve vývoji, takže si na její aplikování musíte ještě počkat. Pokud nechcete přijít o novinky z jejího vývoje, pak ji sledujte na stránce ModDB.

zdroj: Archiv

Nejnovější články