Fargo a spol. vybírají peníze na vývoj Wasteland 3 - po pár hodinách jsou za polovinou

5. 10. 2016 19:52 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci z inXile Entertainment spustili slíbenou crowdfundingovou kampaň na podporu vývoje nedávno představeného RPG Wasteland 3. Potřebují vybrat alespoň 2,75 milionu dolarů a zjevně s tím nebude problém. Několik hodin po startu jsou totiž daleko za polovinou cílové částky.

Hru si na Figu "předobjednáte" ze příspěvek ve výši 33 dolarů. Kusově omezená možnost podpořit hru 25 dolary a získat za to digitální PC verzi zmizela velmi rychle. Vývojáře ale můžete podpořit i 5 dolary, jen za to nic nedostanete. Za 33 dolarů získáte digitální PC verzi hry, a pokud byste chtěli konzolovou, bude vás to stát dalších 18 dolarů navíc.

Pořád ještě však můžete stihnout akci „hra zdarma“. Pokud vývoj Wasteland 3 podpoříte alespoň 20 dolary během prvních 48 hodin od spuštění kampaně, získáte zdarma buď hororovou adventuru Stasis, nebo RPG Underrail.

zdroj: Archiv

Kampani zatím dominují příspěvky investorů, kterých je logicky méně než tradičních backerů, ale zase přispívají většími částkami. Ve chvíli psaní textu přispěli investoři částkou 1,36 milionu dolarů, zatímco backeři „pouze“ 234 tisíci dolary, což se ale v dalších hodinách a dnech změní. Pokud projekt uspěje a bude prodejně úspěšný, získají investoři své peníze zpět, a ještě vydělají. Tím se Fig liší od platforem typu Kickstarter či Indiegogo, i když investoři mohou svými příspěvky Wasteland 3 zafinancovat jenom do výše 2,25 milionů dolarů. Zbytek už je na backerech.

Rozpočet hry je jinak pochopitelně vyšší než 2,75 milionů dolarů. Vedení inXile předpokládá, že peníze z kampaně na Figu pokryje zhruba 40 % nákladů na vývoj, dalších 40 % prostředků dodá studio z vlastních zdrojů a zbylých 20 % nákladů zajistí nejmenovaní externí partneři.

zdroj: Archiv

Wasteland 3 je pokračování RPG Wasteland 2, kterého se prodalo přes 600 tisíc kusů, což generovalo tržby přesahující 12 milionů dolarů. Peníze na vývoj dvojky studio inXile hledalo na Kickstarteru, kde nakonec od hráčů vybralo necelé 3 miliony dolarů.

Základní informace o Wasteland 3 najdete v článku od Aleše, spuštění kampaně na Fig žádná nová fakta nepřineslo - krátké video ze hry výše je také nenabízí. Dává to ale smysl, když se vývoj nachází v počáteční fázi. Stejně tak dává smysl, že si na vydání Wasteland 3 musí hráči počkat až do konce roku 2019. Pokud bude kampaň na Fig ve výsledku úspěšná...

Nejnovější články