Farmaření ve více lidech - Stardew Valley se příští rok dočká multiplayeru
zdroj: Concerned Ape

Farmaření ve více lidech - Stardew Valley se příští rok dočká multiplayeru

3. 8. 2017 10:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Skvěle hodnocený simulátor venkovského života Stardew Valley přišel na začátku minulého roku jako blesk z čistého nebe. Hra se setkala s obrovským nadšením ze strany hráčů i kritiků a netrvalo moc dlouho, než pokořila magickou hranici jednoho milionu prodaných kusů. K dnešnímu dni je toto číslo dle stránky SteamSpy téměř trojnásobné a jeho růst se pravděpodobně jen tak nezastaví s příchodem mnohými vytouženého multiplayeru.

Konečně se blíží čas, kdy využijete ty stovky hodin obdělávání políček, krmení slepiček, dojení kraviček, kácení lesů, lovení ryb, kutání rudy, mydlení kostlivců, sbírání hub, vaření pochutin, soutěžení na festivalech, vdávání se s vesničany a co já vím co ještě, k tomu… samému.

Jen na to už nebudete sami, ale vypomohou vám další dva kamarádi. Plánovaný multiplayer do Stardew Valley je však trochu netradiční. Jeden hráč totiž musí pozvat další dva hráče skrze Steam do své hry (pracuje se i na dalších možnostech pro ostatní platformy, ale v zásadě budou fungovat stejně).

zdroj: Archiv

Ti na vaší farmě budou mít vlastní domky, o které se budou starat stejně jako vy o ten svůj. V podstatě je čeká téměř plnohodnotná hratelnost – mohou dělat všechny úkony vypsané výše a mají i své vlastní inventáře (když nebudou přítomní, můžete se jim hrabat ve věcech v jejich truhle v chajdě).

Co však dělat nemohou a zbude to tak na vás, je rozhodnutí o začátku a konci jednotlivých festivalů, kdy se půjde spát a zda se přidáte na stranu společnosti Joja. Zato se prý pracuje na hráči tolik vytoužené možnosti pořádat v multiplayeru svatby mezi samotnými hráči. Tvůrci zatím sami netuší, jak přesně to bude fungovat, ale mělo by to být stejně vysilující jako v základní hře.

Stardew Valley zdroj: Concerned Ape

Jedná se o jedinou plánovanou verzi hry pro více hráčů. Zapomeňte tak na lokální multiplayer, režim rozdělené obrazovky i PvP. Už takhle to vývojářům dává pořádně zabrat. Stardew Valley s multiplayerem nikdy nepočítalo, proto si úpravu vyžádal téměř každý zdrojový soubor a bylo přepsáno na 15 000 řádků kódu.

Teď už je ale ta nejhorší část hotová a úsilí se přesouvá k implementaci domků ostatních hráčů, překopání uživatelského rozhraní, upravení festivalů, vytvoření systému vztahů mezi hráči a následné testování a ladění. Toho se budete moci zúčastnit i vy na Steamu na konci letošního roku v rámci betatestování. Na začátku roku 2018 se pak multiplayer dostane do hry v rámci velkého patche 1.3, který budou následovat i konzole v čele s Nintendo Switch.

Nejnovější články